r
Nosalty Logó

Francia bárányragu párolt zöldségekkel

NS
Francia bárányragu párolt zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bárányhoz

A zöldségekhez

1262
Kalória
50.8g
Fehérje
60.8g
Szénhidrát
83.9g
Zsír
638.7g
Víz
195.1g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bárányhoz

A zöldségekhez

Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bárányhoz

A zöldségekhez

Összesen 5042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bárányhoz

A zöldségekhez

Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    638.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1968 micro
  • β-karotin
    5217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3268 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 1262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6887.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    2554.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2255 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    7873 micro
  • β-karotin
    20867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13073 micro
  • Lut-zea
    6274 micro
Összesen 5042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Egy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk.
  2. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk, majd cukorral szórjuk be őket, és még 2 percig barnulni hagyjuk. A cukor kellemes, karamelles ízárnyalatot kölcsönöz.
  3. Az enyhén megpirult húst egy tűzálló tálba tesszük, a megmaradt olajban és vajban pedig megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a két csapott evőkanál lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, addig míg egy enyhe barna színt nem kap.
  5. Hozzákeverjük a száraz fehérbort és a hámozott, apróra vágott paradicsomot, és lassú tűzön tovább kavargatjuk néhány percig.
  6. Beleöntjük az alaplét és a paradicsomszószt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. Az így kapott sűrű szószt felforraljuk, majd a tűzálló tálba töltjük. Beledobjuk a petrezselyem- és kakukkfűszálakat, valamint a babérlevelet.
  8. A tűzálló tálat lefedjük, az étket pedig 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben legalább másfél-két órán át sütjük. Néha érdemes ránézni a bárányra, ha a szósz túlzottan besűrűsödik, pótolhatjuk fehérborral. Csak akkor vegyük ki, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a húsdarabok kellőképpen átpuhultak.
  9. Időközben pároljuk együtt a gyöngy- vagy mogyoróhagymát, a kockára vágott burgonyát, valamint a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. 5-10 perccel a párolás vége előtt adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót is.
  10. A babérleveleket és fűszerszálakat vegyük ki a tűzálló tálból, majd tálaljuk a szaftos bárányt és a párolt zöldségeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A francia konyha egyik remeke, a húsvéti időszak nélkülözhetetlen szereplője. Ez a fogás kellemesen ötvözi a fiatal bárány zamatát, a tavaszias zöldségek frissességét és a francia gasztronómia jellegzetes fűszerezési technikáit.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek