Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia bárányragu párolt zöldségekkel

Francia bárányragu párolt zöldségekkel
Francia bárányragu párolt zöldségekkel
155 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia konyha egyik remeke, a húsvéti időszak nélkülözhetetlen szereplője. Ez a fogás kellemesen ötvözi a fiatal bárány zamatát, a tavaszias zöldségek frissességét és a francia gasztronómia jellegzetes fűszerezési technikáit.

hozzávalók / 4 adag

A bárányhoz

A zöldségekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk.
  2. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk, majd cukorral szórjuk be őket, és még 2 percig barnulni hagyjuk. A cukor kellemes, karamelles ízárnyalatot kölcsönöz.
  3. Az enyhén megpirult húst egy tűzálló tálba tesszük, a megmaradt olajban és vajban pedig megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a két csapott evőkanál lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, addig míg egy enyhe barna színt nem kap.
  5. Hozzákeverjük a száraz fehérbort és a hámozott, apróra vágott paradicsomot, és lassú tűzön tovább kavargatjuk néhány percig.
  6. Beleöntjük az alaplét és a paradicsomszószt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. Az így kapott sűrű szószt felforraljuk, majd a tűzálló tálba töltjük. Beledobjuk a petrezselyem- és kakukkfűszálakat, valamint a babérlevelet.
  8. A tűzálló tálat lefedjük, az étket pedig 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben legalább másfél-két órán át sütjük. Néha érdemes ránézni a bárányra, ha a szósz túlzottan besűrűsödik, pótolhatjuk fehérborral. Csak akkor vegyük ki, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a húsdarabok kellőképpen átpuhultak.
  9. Időközben pároljuk együtt a gyöngy- vagy mogyoróhagymát, a kockára vágott burgonyát, valamint a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. 5-10 perccel a párolás vége előtt adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót is.
  10. A babérleveleket és fűszerszálakat vegyük ki a tűzálló tálból, majd tálaljuk a szaftos bárányt és a párolt zöldségeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 487
elküldve: 6
receptkönyvben: 364
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Pap Szilárd István

Mióta szakács: 2014.03.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányragu zöldségekkel, bárányragu párolt zöldségkörettel, fűszeres bárányragu

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norsolya
norsolya Sun, 2014-04-27 18:39

Megcsináltam, nagyon finom lett!!!
Nekem nem sűrűsödött be a szósz, így egy kis keményítőt tettem hozzá a végén.

szaboklarikosd
szaboklarikosd Thu, 2014-04-17 10:39

ez tipikusan férfias recept, de nagyon finom lehet!!! Kár, hogy nálunk a bárányhús olyan drága!

1262
vaj 2 ek
olívaolaj 1 ek
bárányhús 1 kg
cukor 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 2 csapott ek
fehérbor 3 dl
paradicsom 4 közepes db
paradicsomszósz 2 ek
csirke alaplé 6 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál
petrezselyem 4 szál
babérlevél 2 db
gyöngyhagyma 4 db
burgonya 6 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zöldborsó 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 dl