r
Nosalty Logó

Francia bárányragu párolt zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Francia bárányragu párolt zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bárányhoz

A zöldségekhez

Összesen 1262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bárányhoz

A zöldségekhez

Összesen 5042 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bárányhoz

A zöldségekhez

Összesen 120 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1968 micro
  • β-karotin
    5217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3268 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 1262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6887.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    2861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2554.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2255 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    7873 micro
  • β-karotin
    20867 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13073 micro
  • Lut-zea
    6274 micro
Összesen 5042 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A bárányhoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A bárányhoz

  1. Egy nagy serpenyőben az olajat és a vajat felmelegítjük, eközben pedig a bárányt nagyobb, 3-4 centiméteres darabokba vágjuk.
  2. A forró olajban és vajban a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk, majd cukorral szórjuk be őket, és még 2 percig barnulni hagyjuk. A cukor kellemes, karamelles ízárnyalatot kölcsönöz.
  3. Az enyhén megpirult húst egy tűzálló tálba tesszük, a megmaradt olajban és vajban pedig megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a két csapott evőkanál lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, addig míg egy enyhe barna színt nem kap.
  5. Hozzákeverjük a száraz fehérbort és a hámozott, apróra vágott paradicsomot, és lassú tűzön tovább kavargatjuk néhány percig.
  6. Beleöntjük az alaplét és a paradicsomszószt is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. Az így kapott sűrű szószt felforraljuk, majd a tűzálló tálba töltjük. Beledobjuk a petrezselyem- és kakukkfűszálakat, valamint a babérlevelet.
  8. A tűzálló tálat lefedjük, az étket pedig 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben legalább másfél-két órán át sütjük. Néha érdemes ránézni a bárányra, ha a szósz túlzottan besűrűsödik, pótolhatjuk fehérborral. Csak akkor vegyük ki, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a húsdarabok kellőképpen átpuhultak.
  9. Időközben pároljuk együtt a gyöngy- vagy mogyoróhagymát, a kockára vágott burgonyát, valamint a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát. 5-10 perccel a párolás vége előtt adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót is.
  10. A babérleveleket és fűszerszálakat vegyük ki a tűzálló tálból, majd tálaljuk a szaftos bárányt és a párolt zöldségeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 23216
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A francia konyha egyik remeke, a húsvéti időszak nélkülözhetetlen szereplője. Ez a fogás kellemesen ötvözi a fiatal bárány zamatát, a tavaszias zöldségek frissességét és a francia gasztronómia jellegzetes fűszerezési technikáit.

Hozzávalók

A bárányhoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?