r
Nosalty Logó

Csirkés gombás ragu majonézzel

NS
Csirkés gombás ragu majonézzel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

490
Kalória
52.2g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
366.7g
Víz
172.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2494 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5846 micro
Összesen 1959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A gombát szintén megmossuk, majd vékony cikkekre vágjuk, a 'törzsét is'. A póréhagymákat zöldséggyalun legyaluljuk.
  2. A csirkemellcsíkokat egy tálban összekeverjük sóval és borssal, valamint egy nagyon kevés étolajjal.
  3. Egy nagyobb teflon/kerámia edényben nagy lángon megpirítjuk a csirkemellcsíkok mindkét oldalát, majd ha kellően lepirultak, hozzáadjuk a gombát, valamint a hagymakarikákat, és lefedve közepes lángon főzzük. Vizet nem öntünk hozzá, eresztenek majd maguk alá, leégni nem fog.
  4. Ha a hús már puhul, hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd belekeverjük a majonézt, és közepes lángon forraljuk még pár percig.
  5. Mikor már a hús teljesen puha, egy friss csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, és hozzákeverjük a húshoz. Negyed óráig alacsony fokozaton néha kevergetve főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ha nem szereted a gombát, akkor is főzd meg. Garantáltan meg fogod enni. Ez tapasztalat. Aki inkább a gombát szereti, mint a húst, az felcserélheti a csirke és a gomba arányát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...