r
Nosalty Logó

Csirkés gombás ragu majonézzel

NS
Csirkés gombás ragu majonézzel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

490
Kalória
52.2g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
366.7g
Víz
172.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 490 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2494 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5846 micro
Összesen 1959 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A gombát szintén megmossuk, majd vékony cikkekre vágjuk, a 'törzsét is'. A póréhagymákat zöldséggyalun legyaluljuk.
  2. A csirkemellcsíkokat egy tálban összekeverjük sóval és borssal, valamint egy nagyon kevés étolajjal.
  3. Egy nagyobb teflon/kerámia edényben nagy lángon megpirítjuk a csirkemellcsíkok mindkét oldalát, majd ha kellően lepirultak, hozzáadjuk a gombát, valamint a hagymakarikákat, és lefedve közepes lángon főzzük. Vizet nem öntünk hozzá, eresztenek majd maguk alá, leégni nem fog.
  4. Ha a hús már puhul, hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd belekeverjük a majonézt, és közepes lángon forraljuk még pár percig.
  5. Mikor már a hús teljesen puha, egy friss csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, és hozzákeverjük a húshoz. Negyed óráig alacsony fokozaton néha kevergetve főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ha nem szereted a gombát, akkor is főzd meg. Garantáltan meg fogod enni. Ez tapasztalat. Aki inkább a gombát szereti, mint a húst, az felcserélheti a csirke és a gomba arányát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...