Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors borsós csirkemell rizzsel

Gyors borsós csirkemell rizzsel
Gyors borsós csirkemell rizzsel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű étel, ami kb fél óra alatt kész is van :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alaposan megmossuk, majd ízlés szerinti csíkokra/kockákra vágjuk.
  2. A rizst közben elkészítjük. Egy bögre rizst kevés olajon átpirítunk, majd felöntjük két bögre forró vízzel. Sózzuk vagy ételízesítővel megszórjuk. (Én egy fej vöröshagymát teszek a közepére, ezáltal nem lesz csomós a rizs és nem is ég le.)
  3. Kevés vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
  4. Rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, addig pirítjuk, amíg az összes levét elfőtte.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  6. Addig főzzük, amíg legalább a levének a felét elfőtte, és az is már egy picit besűrűsödött.
  7. Ezután hozzáadunk egy csapott kanál lisztet, hogy még sűrűbb legyen, összekeverjük. Majd hozzáadjuk a bögre zöldborsót, és összefőzzük (óvatosan, nehogy szétfőljön a zöldborsó).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 45 914
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nickye

Mióta szakács: 2013.10.05.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós csirkemell, borsós csirkeragu, zöldborsós csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

707
vaj 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
zöldborsó 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 tk
szerecsendió 1 kávéskanál
finomliszt 1 csapott ek
rizs 1 bögre
víz 4 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl