Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás csirkemáj csípős körettel

Fokhagymás csirkemáj csípős körettel
Fokhagymás csirkemáj csípős körettel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étterem internetes oldalán láttam meg a képet. Ínycsiklandozó! Muszáj volt otthon elkészítenem, de nem csalódtam: tényleg ínycsiklandozó, kellemesen pikáns!

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g csirkemáj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • őrölt bors
  • majoránna

Körethez:

  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kisebb sárgarépa
  • fehér retek (kb.10 cm)
  • 1⁄2 kaliforniai paprika (piros)
  • 1⁄2 kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 darab újhagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk chiliszósz
  • olaj
  • 1 ek keményítőliszt
  • 50 ml víz

ajánlat

Ajánlom:D, mert nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A máj készítése: a májat megtisztítjuk, és papírtörlővel megszárítjuk. Egy fazékban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk a májat. Rászórjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket, megszórjuk őrölt borssal, majoránnával, és erős lángon, gyakran kevergetve megsütjük. A végén megsózzuk.
  2. A köret készítése: A cukkinit, paprikákat, fehér retket és az újhagymát nagyobb darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk egy wokban, és megpirítjuk a zöldségeket. A végén szójaszósszal és chiliszósszal ízesítjük. Hozzáadjuk az elkészült májat, és megkeverjük.
  3. Öntetet készítünk a keményítőlisztből és a vízből, és ezzel leöntjük a májas zöldséget, majd felforraljuk, és pár percig együtt pirítjuk.
  4. Főtt rizzsel, burgonyával vagy tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 715
elküldve: 3
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

máj kínai módra, fokhagymás máj pirított zöldséggel, pirított csirkemáj zöldségkörettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-03-07 02:36

Szia Szivi! En is ugyan igy vagyok. Nagyon hianyzik bizony, es lehet, hogy a tobbieknek is. Nem tudom, hogy miert vettek le az oldalrol? Rengeteg cikket irnak, de egyik sem erdekel annyira mint az "Osszes hozzaszolas". Ugy tunik, mintha elvesztettem volna a regi ismerosoket. Remelem visszahozzak!
En jol vagyok, de mar nem igen teszek fel semmit, inkabb sorban kiprobalom az osszes NoSalty recepteket amiket mar regen elmetettem, de meg nem volt idom mind kiprobalni. Azt hiszem, hogy most rajtad a sor, mert ahogy nezegettem, talaltam nalad egy jo parat ami nagyon tetszik:)
Udv. Veronika

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2014-03-07 08:10

Kedves Veronika! Én is épp így érzek... nem tudom, mi történik a NoSalty-n... Hiányzik Piroska, Fahéj, Sütőtök, Mercedes, Klivi, Trarita, Evaneo, Évi néni, Eva-Anyóca, Gabys, Torma és még sorolhatnám... nem lehet követni a hozzászólásokat... Most néztem a népszerűségi listát, sok új szakács van, aki csak 1-2 receptet tölt fel, de a régiek... azok nagyon hiányoznak.. Tőlük mindenki tanulhatott!! Szomorú vagyok! :(
Üdv. Szivi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2014-03-06 16:11

Szia Veronika! :) Ha szereted a májat (mert én imádom :)) akkor ízleni fog! :)
Hogy vagy? Nem tudod mi lett a többiekkel? Nagyon hiányolom az Összes hozzászólás funkciót, mert nem látom, hogy mi történik... :(
Üdv. Szivi