Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csirkemáj

Fahéjas csirkemáj
Fahéjas csirkemáj
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a csirkemájat, akár finom puha fehérkenyérrel, akár főtt krumplival, de egy idő után egy kicsit többet akar az ember kihozni ebből az alapanyagból. Ebben az esetben is a kedvenceimet "vegyítettem" össze, hogy egy kicsit indiai hangulatúvá változtassam ezt a magyaros ételt.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha esetleg maradna, törjük össze, pépesítsük villával, egyfajta pástétomot készítve belőle, melyet ha kihűtünk, kenyérre kenve falatozhatunk tovább. Természetesen csakis rosé vagy fehér félédes bor kíséretében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, a májat, az almát és az aszalt szilvát is megközelítőleg azonos nagyságúra vágjuk. A hagymát  viszont ne kíméljük, aprítsuk rendesen.
  2. A hagymát kevés olajon, liba- vagy kacsazsíron pirítsuk meg, dobjuk hozzá az apróra vágott vagy préselt fokhagymákat, majd a tűzről lehúzva élénkítsük fel pirospaprika-őrleménnyel.
  3. Most már jöhet a máj, melyet "fehéredésig" pirítunk lelkes kevergetés mellett. Eközben sóval, borssal, majorannával fűszerezzünk.
  4. Amíg a máj készül, addig a felkockázott almát a vajon megpároljuk, és bőségesen megszórjuk fahéjjal. Fokozatosan hozzákeverjük a tejfölt, amibe az aszalt szilva is belekerül. Addig rotyogtassuk a keverékünket, amíg a szilva is megpuhul, és kiengedi az ízét. Ha szükséges, adjunk még hozzá fahéjat, mert a tejföl sokat tompíthat rajta. Ennél a pontnál, ha van rá igény, tehetünk bele chilit, ami teljesen felpörgeti alkotásunkat.
  5. Végül a fahéjas keverékünket házasítsuk össze az elkészült májjal, és 4-5 percig főzzük őket együtt. Ha elkészült, tálaljuk (mazsolás) rizzsel, és gyűjtsük be az elismeréseket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 816
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

őrült kömény

Mióta szakács: 2010.02.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fahéjas csirkemáj, almás-aszalt szilvás csirkemáj, fűszeres csirkemáj aszalt szilvával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szaszuka
Szaszuka Mon, 2011-07-25 11:28

Szia! Én egy kicsit átírtam a recepted, /remélem nem baj :)/ csirkéből csináltam és tejszínt adtam hozzá tejföl helyett, de isteni lett!! Nagyon köszi a receptet! :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-12 20:15

Ja, rösztit sütöttem hozzá, mert rizst ettünk már a napokban sokat. De ezzel is csodafinom volt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-12 20:13

Hú, ez nagyon finom és különleges volt. A férjem is így állt fel az asztaltól: ez jó volt. Amúgy utálja a májat. Gratulálok ehhez a pikáns ízű különlegességhez!

kh
Jahin / kh Tue, 2010-05-11 16:36

Szerintem nagyon finom lehet,mindenképp ki fogom próbálni!Üdv.:Hajni

715
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
alma 1 közepes db
vaj 5 dkg
kacsazsír 1 ek
tejföl 4 dl
aszalt szilva 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint