r
Nosalty Logó

Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Burgonya-szűzpecsenye gratin gorgonzolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.7 g
  • Cink
    104 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.3 g
  • Cink
    208 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1383 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig főzzük. Majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  2. Hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd az 1 tk vajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, felöntjük a tejjel és levessel. Felfőzzük, és kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.
  3. A gorgonzolát durva kockákra vágjuk, és a mártásban felolvasztjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Kakukkfüvet megmossuk, majd a leveleket letépkedjük a szárról. A szalonnát hosszában elfelezzük.
  5. Szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, a hártyáktól megpucoljuk, és 4 szeletre vágjuk.
  6. A hússzeleteket kakukkfű levelekkel megszórjuk, majd a szalonnával körbetekerjük.
  7. Az olajat felforrósítjuk, az érméket oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  8. A burgonyát szeletekre vágjuk. A körtét megmossuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, majd szeletekre vágjuk.
  9. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A burgony-, körteszeleteket és a húst egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük. A mártással leöntjük.
  10. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd megszórjuk a maradék kakukkfűvel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 37352
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban akadtam erre a receptre. Az eredeti receptben majorannát használtak, de sajnos otthon épp ki volt fogyva, ezért én kakukkfüvet tettem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...