r
Nosalty Logó

Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3798 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    15191 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8818 micro
Összesen 1507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Érdemes lesózni a hagymát, hogy gyorsabban puhuljon és könnyebben piruljon.
  2. Apró kockákra vágjuk a karalábét és a sárgarépát, majd a hagymás alapra dobjuk. Picit lepirítjuk, szükség szerint még megsózzuk, fűszerezzük majorannával és borssal, majd ha már kellően puhulni kezdett, felöntjük vízzel.
  3. A lábashoz adjuk a zöldborsót, majd kb. 30 perc alatt készre főzzük a zöldségeket. Ha fagyasztott borsót használunk, felhasználás előtt öntsük le forró vízzel és hagyjuk abban állni legalább negyed órát.
  4. A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálban kikeverjük egyneműre. Hozzákanalazunk a zöldségek levéből, kikeverjük, majd visszaöntjük az egészet a főzelékbe.
  5. Végül hozzáadjuk az aprított petrezselymet is, majd forralunk egyet a főzeléken. Serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, majd a főzelék feltétjeként, azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 427
  • Össznézettség: 19788
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
Rosanics Petra 316 recept

Egy újabb menzás klasszikus, ami házilag, minimális odafigyeléssel elkészítve új életre kelhet. A legfőbb titok a zöldségek minőségében rejlik: csakis friss, zsenge répával és karalábéval dolgozzunk, sőt, amíg szezonja van, a zöldborsó is lehetőleg friss legyen. Emellett a habaráshoz érdemes tejet és tejszínt vegyesen használni, így igazán krémes, kellően sűrű állagú főzelék lesz a végeredmény. Feltétként kínálhatjuk bármivel, de legalább egy tojást süssünk rá - ez igazán nem kerül semmibe, ugyanakkor tápláló és fotogén hatást eredményez!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk