r
Nosalty Logó

Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan

Rosanics Petra
Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

391
Kalória
13g
Fehérje
31.5g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
448g
Víz
240.5g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    6841 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    10563 micro
  • β-karotin
    27365 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7977 micro
Összesen 1558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    450 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Érdemes lesózni a hagymát, hogy gyorsabban puhuljon és könnyebben piruljon. Fűszerezzük borssal és majorannával.
  2. Apró kockákra vágjuk a karalábét és a sárgarépát, majd a hagymás alapra dobjuk a babérlevéllel együtt. Picit lepirítjuk, szükség szerint még megsózzuk, majd ha már kellően puhulni kezdett, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a zöldborsót.
  3. A zöldségeket kb. 30 perc alatt készre főzzük. Ha fagyasztott borsót használunk, felhasználás előtt öntsük le forró vízzel és hagyjuk abban állni negyed órát.
  4. A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálban kikeverjük egyneműre. Hozzákanalazunk a zöldségek levéből, kikeverjük, majd visszaöntjük az egészet a főzelékbe.
  5. Végül hozzáadjuk az aprított petrezselymet is, majd forralunk egyet a főzeléken. Serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, majd a főzelék feltétjeként, azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Egy újabb menzás klasszikus, ami házilag, minimális odafigyeléssel elkészítve új életre kelhet. A legfőbb titok a zöldségek minőségében rejlik: csakis friss, zsenge répával és karalábéval dolgozzunk, sőt, amíg szezonja van, a zöldborsó is lehetőleg friss legyen. Emellett a habaráshoz érdemes tejet és tejszínt vegyesen használni, így igazán krémes, kellően sűrű állagú főzelék lesz a végeredmény. Feltétként kínálhatjuk bármivel, de legalább egy tojást süssünk rá - ez igazán nem kerül semmibe, ugyanakkor tápláló és fotogén hatást eredményez!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek