Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
50g karalábé10 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
150g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
38g tej21 kcal
-
43 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
378
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
200g karalábé40 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
600g víz0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g tej84 kcal
-
171 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
220g tojás277 kcal
Összesen
1507
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.7g vaj19 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
10.7g karalábé2 kcal
-
8.6g sárgarépa3 kcal
-
10.7g zöldborsó9 kcal
-
32.1g víz0 kcal
-
5.3g habtejszín16 kcal
-
8g tej4 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
11.8g tojás15 kcal
Összesen
81
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 339.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3798 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2205 micro
Összesen
378
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 939 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2349.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 861 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1357.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2392 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 820 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 4993 micro
-
β-karotin 15191 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8818 micro
Összesen
1507
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 812 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
50 g vaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk majoranna
-
0.5 nagy db karalábé
-
2 db sárgarépa
-
200 g zöldborsó
-
6 dl víz
-
1 dl habtejszín
-
1.5 dl tej
-
3 ek étkezési keményítő
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Érdemes lesózni a hagymát, hogy gyorsabban puhuljon és könnyebben piruljon.
- Apró kockákra vágjuk a karalábét és a sárgarépát, majd a hagymás alapra dobjuk. Picit lepirítjuk, szükség szerint még megsózzuk, fűszerezzük majorannával és borssal, majd ha már kellően puhulni kezdett, felöntjük vízzel.
- A lábashoz adjuk a zöldborsót, majd kb. 30 perc alatt készre főzzük a zöldségeket. Ha fagyasztott borsót használunk, felhasználás előtt öntsük le forró vízzel és hagyjuk abban állni legalább negyed órát.
- A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálban kikeverjük egyneműre. Hozzákanalazunk a zöldségek levéből, kikeverjük, majd visszaöntjük az egészet a főzelékbe.
- Végül hozzáadjuk az aprított petrezselymet is, majd forralunk egyet a főzeléken. Serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, majd a főzelék feltétjeként, azon melegében tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 130
- 7 napos nézettség: 929
- Össznézettség: 35020
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 29.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
353 recept
Egy újabb menzás klasszikus, ami házilag, minimális odafigyeléssel elkészítve új életre kelhet. A legfőbb titok a zöldségek minőségében rejlik: csakis friss, zsenge répával és karalábéval dolgozzunk, sőt, amíg szezonja van, a zöldborsó is lehetőleg friss legyen. Emellett a habaráshoz érdemes tejet és tejszínt vegyesen használni, így igazán krémes, kellően sűrű állagú főzelék lesz a végeredmény. Feltétként kínálhatjuk bármivel, de legalább egy tojást süssünk rá - ez igazán nem kerül semmibe, ugyanakkor tápláló és fotogén hatást eredményez!