r
Nosalty Logó

Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3798 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1357.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    15191 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8818 micro
Összesen 1507 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Érdemes lesózni a hagymát, hogy gyorsabban puhuljon és könnyebben piruljon.
  2. Apró kockákra vágjuk a karalábét és a sárgarépát, majd a hagymás alapra dobjuk. Picit lepirítjuk, szükség szerint még megsózzuk, fűszerezzük majorannával és borssal, majd ha már kellően puhulni kezdett, felöntjük vízzel.
  3. A lábashoz adjuk a zöldborsót, majd kb. 30 perc alatt készre főzzük a zöldségeket. Ha fagyasztott borsót használunk, felhasználás előtt öntsük le forró vízzel és hagyjuk abban állni legalább negyed órát.
  4. A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálban kikeverjük egyneműre. Hozzákanalazunk a zöldségek levéből, kikeverjük, majd visszaöntjük az egészet a főzelékbe.
  5. Végül hozzáadjuk az aprított petrezselymet is, majd forralunk egyet a főzeléken. Serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, majd a főzelék feltétjeként, azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 130
  • 7 napos nézettség: 929
  • Össznézettség: 35020
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 29.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
Rosanics Petra 353 recept

Egy újabb menzás klasszikus, ami házilag, minimális odafigyeléssel elkészítve új életre kelhet. A legfőbb titok a zöldségek minőségében rejlik: csakis friss, zsenge répával és karalábéval dolgozzunk, sőt, amíg szezonja van, a zöldborsó is lehetőleg friss legyen. Emellett a habaráshoz érdemes tejet és tejszínt vegyesen használni, így igazán krémes, kellően sűrű állagú főzelék lesz a végeredmény. Feltétként kínálhatjuk bármivel, de legalább egy tojást süssünk rá - ez igazán nem kerül semmibe, ugyanakkor tápláló és fotogén hatást eredményez!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...