r
Nosalty Logó

Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan

Rosanics Petra
Finomfőzelék egyszerűen és gyorsan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

391
Kalória
13g
Fehérje
31.5g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
448g
Víz
240.5g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    2641 micro
  • β-karotin
    6841 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 391 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    473 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    10563 micro
  • β-karotin
    27365 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7977 micro
Összesen 1558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    450 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd lepirítjuk rajta az aprított vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Érdemes lesózni a hagymát, hogy gyorsabban puhuljon és könnyebben piruljon. Fűszerezzük borssal és majorannával.
  2. Apró kockákra vágjuk a karalábét és a sárgarépát, majd a hagymás alapra dobjuk a babérlevéllel együtt. Picit lepirítjuk, szükség szerint még megsózzuk, majd ha már kellően puhulni kezdett, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a zöldborsót.
  3. A zöldségeket kb. 30 perc alatt készre főzzük. Ha fagyasztott borsót használunk, felhasználás előtt öntsük le forró vízzel és hagyjuk abban állni negyed órát.
  4. A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálban kikeverjük egyneműre. Hozzákanalazunk a zöldségek levéből, kikeverjük, majd visszaöntjük az egészet a főzelékbe.
  5. Végül hozzáadjuk az aprított petrezselymet is, majd forralunk egyet a főzeléken. Serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, majd a főzelék feltétjeként, azon melegében tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Egy újabb menzás klasszikus, ami házilag, minimális odafigyeléssel elkészítve új életre kelhet. A legfőbb titok a zöldségek minőségében rejlik: csakis friss, zsenge répával és karalábéval dolgozzunk, sőt, amíg szezonja van, a zöldborsó is lehetőleg friss legyen. Emellett a habaráshoz érdemes tejet és tejszínt vegyesen használni, így igazán krémes, kellően sűrű állagú főzelék lesz a végeredmény. Feltétként kínálhatjuk bármivel, de legalább egy tojást süssünk rá - ez igazán nem kerül semmibe, ugyanakkor tápláló és fotogén hatást eredményez!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...