Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns finomfőzelék

Pikáns finomfőzelék
Pikáns finomfőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finomfőzeléket sokan nem szeretik. Valószínűleg az az oka, hogy a hagyományos verzióban túlsúlyban van a répa és a petrezselyemgyökér, és az ízekben ez dominál.

Én mindig is szerettem, de szinte mindenféle zöldségkombinációt kipróbáltam. Talán ez a recept kicsit népszerűbbé teszi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Szerintem, a fasírt és ropogós-félék a legjobbak hozzá - akár húsos, akár zöldséges változatban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a zöldségeket: a répát, pórét karikára, a karalábét és a paprikákat kis kockákra.
  2. Egy lábosban olvasszuk fel a vajat (margarint). Tegyük rá a répát, karalábét és a pórét. Kicsit dinszteljük.
  3. Tegyük hozzá a paprikát, és öntsük fel annyi vízzel, ami épp csak ellepi. Tegyük hozzá a leveskockákat, és lefedve főzzük kb. 5 percig.
  4. Tegyük bele a borsót, és lefedve, kis lángon főzzük, míg az összes hozzávaló megpuhul.
  5. Egy tálban a tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel.
  6. Szórjuk a lisztet a zöldségek tetejére (célszerű egy teaszűrővel, hogy egyenletes legyen). Keverjük bele, és öntsük rá a tejszínes keveréket. Gyors mozdulatokkal keverjük össze. Egy-két rottyantás után kész.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 576
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brita

Mióta szakács: 2018.09.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegyes főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

332
karalábé 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
póréhagyma 1 db
kápia paprika 2 közepes db
paprika 1 közepes db
zöldborsó 330 g
vaj 50 g
leveskocka 3 db
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 150 ml
tojássárgája 1 db
víz 5 dl