Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finomfőzelék 4.

Finomfőzelék 4.
Finomfőzelék 4.
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a finomfőzeléket. Így ősszel olcsó a répa, a karalábé és a karfiol is, hát mi mást lehetne főzni, mint egy jó finomfőzeléket!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót, a vékonyra karikázott répát, a kicsi darabokra vágott karalábét és karfiolt feltesszük főni annyi víz-tej fele-fele arányú keverékében, amennyi ellepi.
  2. Beledobjuk a húsleves kockát, kevés sót és ízlés szerint cukrot. Fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  3. Közben rántást készítünk a lisztből, olajból, és mielőtt a főzelékhez adjuk, kevés vízzel kikeverjük, lazítjuk.
  4. Belecsorgatjuk a főzelékbe, és összeforraljuk. Ezután még ízesíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 66 810
elküldve: 1
receptkönyvben: 476
elkészítve: 27/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-21 12:12

Köszi szépen!Nagyon furának találtam, hogy a banánt tegyem bele a csirkemellbe, de jól jártam, hogy kipróbáltam, fincsi volt.Ma reggel vettem még csirkemelleket , kipróbálom úgy is, hogy a hús is nagyobb,meg a banán is, úgy rántom ki, akkor még élvezetesebb lesz a látványa is, meg az íze is.Próbáld ki, megéri.Szép napot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-10-21 20:08

Mindenképp kipróbálom! :-) Látszik rajta, hogy ez csak jó lehet! :-) Szép estét mindenkinek! Zsuzsa

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-10-21 11:52

Zsuzsa, nagyon örülök a brokkolis ötletnek, tuti, hogy ezt is kipróbálom. Biztos pompázatos lesz, mind a színei, mind az íze. Szerintem amiben finom zöldségek vannak, az csak jó lehet. Köszönöm és jó főzőcskézést! Üdv. Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-21 09:56

Amurath!Az már nem is ízorgia, hanem színorgia is egyben.Fantasztikus ötlet!Szép a napod, jó az ötleted,maradjon is így!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-10-21 10:23

Köszönöm :-) Ez most igazán rám fért, Éva-Anyóca! A banános husidra is ránézek, biztosan válaszoltál nekem! Szép napot neked is! Zsuzsa

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-10-21 09:23

Én is szeretem a finomfőzeléket és a recepted eszembe juttatta, hogy milyen régen készítettem. Karfiolt eddig nem tettem bele, de jó ötletet adtál, hogy kipróbáljam. Köszi, Edit.

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-10-21 09:38

Kedves Edit, nagyon jó karfiollal, sőt én azon gondolkodom, hogy karfiol helyett tennék bele brokkolit! Na az milyen jó színekben pompázna! :-) Éljen a finomfőzelék! Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 21:14

Én imádom!A színeivel is levett a lábamról, de amúgy is szeretem főzni, hálás és fincsi dolog.És ez az, amiből büntetlenül lehet többet enni.Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2010-10-21 09:05

Hát ez tényleg egy könnyű, és egyszerű étel! És szemet gyönyörködtető! Van is itthon egy karalábém, lehet, megint megcsinálom! :-) Szép napot neked is, Anyóca! Zsuzsa

374
sárgarépa 3 db
karfiol 25 dkg
karalábé 1 db
zöldborsó 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 dl
tej 3 dl
leveskocka 1 db
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint