Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetával töltött paradicsomos húsgolyók, burgonyával

Fetával töltött paradicsomos húsgolyók, burgonyával
Fetával töltött paradicsomos húsgolyók, burgonyával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsomos húsgolyót mindenki ismeri, de fetával töltve és ropogós krumplival tálalva még biztos nem kóstoltátok!
Mi imádjuk! :) 

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Amíg a burgonyák főnek, egy száraz zsemlét kockákra vágunk, majd meglocsoljuk egy kevés tejjel és félretesszük.
  2. Egy nagy tálba öntjük a darált húsokat, a felaprított hagymát-fokhagymát, fűszereket és a tojást. A zsemledarabokat jól kinyomkodjuk és húsos keverékhez adjuk.
  3. Egy fakanál segítségével jól elkeverjük a keveréket, majd előkészítjük a felkockázott feta sajtot is.
  4. Bevizezett kézzel lecsípünk a húsos keverékből, majd kilapítjuk és a korong közepére helyezünk egy feta sajt kockát. Óvatosan becsomagoljuk, majd golyót formálunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. Vissza a krumplihoz.

A burgonyához

  1. A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük. Közben elkészítjük a húsgolyókat.
  2. A félig megfőtt krumplikat cikkekre vágjuk majd egy tálba helyezzük.
  3. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd a fűszerekkel, jól összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a cikkeket és mehetnek a golyók mellé 20-25 percre.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított vöröshagymát megdinszteljük. Mellé dobjuk a felaprított fokhagymát is, és további 1-2 percig kavarjuk.
  2. A passzírozott, majd a paradicsomlével folytatjuk a sort, végül fűszerezzük.
  3. kb. 10 percig főzzük a paradicsomos alapot, majd beledobjuk a megsült húsgolyókat is.
  4. Jól átforgatjuk, majd a sült krumplival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 049
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

816
zsemle 1 db
tej 2 dl
darált marhahús 30 dkg
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
feta sajt 150 g
víz 5 l
0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
passzírozott paradicsom 5 dl
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint