r
Nosalty Logó

Fetával töltött paradicsomos húsgolyók, burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Összesen 816 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Összesen 3264 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Összesen 39 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1737.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    21887 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 816 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10142.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    5209 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    6948.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1849 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    87549 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 3264 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1089 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 39 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Amíg a burgonyák főnek, egy száraz zsemlét kockákra vágunk, majd meglocsoljuk egy kevés tejjel és félretesszük.
  2. Egy nagy tálba öntjük a darált húsokat, a felaprított hagymát-fokhagymát, fűszereket és a tojást. A zsemledarabokat jól kinyomkodjuk és húsos keverékhez adjuk.
  3. Egy fakanál segítségével jól elkeverjük a keveréket, majd előkészítjük a felkockázott feta sajtot is.
  4. Bevizezett kézzel lecsípünk a húsos keverékből, majd kilapítjuk és a korong közepére helyezünk egy feta sajt kockát. Óvatosan becsomagoljuk, majd golyót formálunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat és 200 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. Vissza a krumplihoz.

A burgonyához

  1. A burgonyákat sós vízben félpuhára főzzük. Közben elkészítjük a húsgolyókat.
  2. A félig megfőtt krumplikat cikkekre vágjuk majd egy tálba helyezzük.
  3. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd a fűszerekkel, jól összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a cikkeket és mehetnek a golyók mellé 20-25 percre.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben olajat hevítünk, majd a felaprított vöröshagymát megdinszteljük. Mellé dobjuk a felaprított fokhagymát is, és további 1-2 percig kavarjuk.
  2. A passzírozott, majd a paradicsomlével folytatjuk a sort, végül fűszerezzük.
  3. kb. 10 percig főzzük a paradicsomos alapot, majd beledobjuk a megsült húsgolyókat is.
  4. Jól átforgatjuk, majd a sült krumplival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3527
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A paradicsomos húsgolyót mindenki ismeri, de fetával töltve és ropogós krumplival tálalva még biztos nem kóstoltátok! Mi imádjuk! :) 

Hozzászólások

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A burgonyához

A paradicsomos szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.