r
Nosalty Logó

Húsos gombóc párolt káposztával

főni
Húsos gombóc párolt káposztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

473
Kalória
18g
Fehérje
68.8g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
316.5g
Víz
50.1g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Összesen 3781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 473 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    550.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    2532 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    871 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A pörkölt töltelékhez

  1. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. (Jobb a kicsit fonnyadtabb krumpli, a friss általában nagyon vizes, és a tészta nem akar összeállni tőle.)
  2. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és a zsírt. Jól összedolgozzuk. Mikor a tészta kihűlt, kinyújtjuk, és kb. 10x10-es kockákra vágjuk.
  3. A pörköltet (lehet maradék is) ledaráljuk, kis kupacokat halmozunk a kockák közepére, és gombócokat formálunk belőle. (Nekem ebből a mennyiségből kb. 25 gombócom lett.)
  4. A gombócokat lobogó vízben kifőzzük. Miután felúsztak a felszínre, pár perc múlva ki lehet őket szedni.
  5. A hagymát felkockázzuk, zsíron aranysárgára pirítjuk. A felét félretesszük, hogy majd a tálaláskor a gombócokra rakjuk, a másik felére rádobjuk a felvágott káposztát. Megfűszerezzük, és egy kicsit még fonnyasztjuk. Aláöntjük a bort, egy kis ecettel utánaízesítünk. Ízlés szerint pároljuk. (Én személy szerint szeretem, ha egy kicsit ropogós marad.)
  6. Mindenkinek jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

Nagymamám szokott ilyen gombócot főzni, mindig nagy kedvenc volt.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek