Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos gombóc párolt káposztával

Húsos gombóc párolt káposztával
Húsos gombóc párolt káposztával
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám szokott ilyen gombócot főzni, mindig nagy kedvenc volt.

hozzávalók / 8 adag

A pörkölt töltelékhez

A tésztához

A párolt káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. (Jobb a kicsit fonnyadtabb krumpli, a friss általában nagyon vizes, és a tészta nem akar összeállni tőle.)
  2. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és a zsírt. Jól összedolgozzuk. Mikor a tészta kihűlt, kinyújtjuk, és kb. 10x10-es kockákra vágjuk.
  3. A pörköltet (lehet maradék is) ledaráljuk, kis kupacokat halmozunk a kockák közepére, és gombócokat formálunk belőle. (Nekem ebből a mennyiségből kb. 25 gombócom lett.)
  4. A gombócokat lobogó vízben kifőzzük. Miután felúsztak a felszínre, pár perc múlva ki lehet őket szedni.
  5. A hagymát felkockázzuk, zsíron aranysárgára pirítjuk. A felét félretesszük, hogy majd a tálaláskor a gombócokra rakjuk, a másik felére rádobjuk a felvágott káposztát. Megfűszerezzük, és egy kicsit még fonnyasztjuk. Aláöntjük a bort, egy kis ecettel utánaízesítünk. Ízlés szerint pároljuk. (Én személy szerint szeretem, ha egy kicsit ropogós marad.)
  6. Mindenkinek jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 936
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos gombóc párolt káposztával és sült hagymával, pörköltmaradékkal töltött burgonyagombóc párolt káposztával, burgonyagombóc hússal töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

főni
főni / főni Mon, 2013-04-29 15:37

Kedves Éva anyóca, köszönöm a hozzászólást. Gratulálok a kitartásodhoz, meg a pozitív hozzáállásodhoz ezen oldal új vagy régi szakácsaihoz. Szerintem sokunknak okozol örömet ezzel. Remélem ízleni fog ez a gombóc. Esetleg jelezz vissza, ha elkészítetted. Szép napot.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-04-25 08:18

Nagyon szépen köszönöm :) , - húú de jó recept, finom, laktató, és a pörkölt maradékot is fel tudjuk használni........nagyon szépen köszönöm, tetszik, - még van régi krumpli,el fogom készíteni!

Mentve.:D

Éva-Anyóca

473
sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
rétesliszt 40 dkg
tojás 1 db
disznózsír 2 ek
0 ízlés szerint
káposzta 1 kis fej
vöröshagyma 6 nagy fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fehérbor 2 dl
ecet 5 csepp
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint