r
Nosalty Logó

Zsemlemorzsás betyárgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zsemlemorzsás betyárgombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombóchoz

A tésztához

Összesen 962 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombóchoz

A tésztához

Összesen 3847 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombóchoz

A tésztához

Összesen 219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 962 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5339.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    509 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1389 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3847 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A tésztához

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A húst összedolgozzuk a tojással, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyér szeletekkel, kevés zsemlemorzsával, sózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Kis gombócokat formálunk belőle.
  3. Pörkölt alapot készítünk: kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a fűszerpaprikát, beletesszük a gombócokat, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a gombát, és ezzel is főzzük, majd a tejföllel behabarjuk.
  5. A spagettit sós vízben kifőzzük, és a gombócok mellé tálaljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8142
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsemlemorzsás betyárgombóc
Salamon Csilla 1174 recept

Családom egyik kedvenc étele.:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm.:-)) Szép napot ! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia! Gomba helyett mit lehetne beletenni?:S

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem,nagyon finom volt,ízlett az egész családnak! Köszönöm a receptet! Szép estét !

Salamon Csilla

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szívesen:) Üdvözöllek:Csilla.

Salamon Csilla

Kedves Manolya! Max nem teszel bele gombát:)Nem ártasz vele. Üdvözöllek:Csilla.

Salamon Csilla

Kedves Borostyán41! Örülök,hogy ízlett,egészségetekre:) Üdvözöllek:Csilla.

Hozzávalók

A gombóchoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.