Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlemorzsás betyárgombóc

Zsemlemorzsás betyárgombóc
Zsemlemorzsás betyárgombóc
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc étele.:)

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst összedolgozzuk a tojással, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyér szeletekkel, kevés zsemlemorzsával, sózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Kis gombócokat formálunk belőle.
  3. Pörkölt alapot készítünk: kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a fűszerpaprikát, beletesszük a gombócokat, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a gombát, és ezzel is főzzük, majd a tejföllel behabarjuk.
  5. A spagettit sós vízben kifőzzük, és a gombócok mellé tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 697
elküldve: 3
receptkönyvben: 204
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombócpörkölt, szaftos húsgombóc, gombóc pörköltszósszal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borostyán41
borostyán41 Tue, 2012-05-22 18:18

Ma elkészítettem,nagyon finom volt,ízlett az egész családnak!
Köszönöm a receptet!
Szép estét !

959
darált sertéshús 50 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 1 db
kenyér 2 szelet
zsemlemorzsa 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
gomba 30 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
spagetti tészta 500 g