r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-csirkemájas rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey89
Kakukkfüves-csirkemájas rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2025.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3035 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 822 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8101.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    5340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    573 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12172 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3241 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12141 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 3291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük kisebb kockákra a csirkemájat. Közben az alaplét kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy végig alacsony lángon tartsuk melegen. Reszeljük le a sajtot is.
  2. A vaj felén és az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és főzzük fél percig. Ezután adjuk hozzá a májat, és pirítsuk le kicsit. Ha ez megvan, öntsük bele a rizst, majd keverjük alaposan össze. Ezt főzzük közepes lángon 2-3 percig. Amikor a rizsszemek széle már átlátszó, a közepük fehér, akkor felöntjük a borral. Keverjük össze, főzzük addig, amíg a bor teljesen elpárolog.
  3. Egy-másfél merőkanálnyi forró alaplét adjunk a rizshez, majd ízesítsük a kakukkfűvel. Keverjük össze, majd hagyjuk, hogy a rizs elfője az alaplevet. (A rizottó lényege az, hogy apránként adjuk hozzá az alaplevet, és hagyjuk elfőni.) Ezt ismételgetjük addig, amíg az alaplé el nem fogy. Egy krémes, szószos rizsételt kell kapnunk.
  4. Amikor az utolsó adag alaplét hozzáadtuk a rizshez, akkor tegyük bele a reszelt sajtot. Ezt főzzük össze még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. A lényeg, hogy a rizsnek „al dente”-nek kell lennie.
  5. Legvégül adjuk hozzá a maradék vajat, keverjük el, és fedjük le pár percig. Melegen tálaljuk!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2434
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Audrey89 16 recept

Nagyon szeretem a rizottót, mert sokféleképp elkészíthető, ízesíthető. Volt itthon valamennyi csirkemáj, gondoltam, készítek egy ízletes rizottót egy kis kakukkfűvel megbolondítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek