Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felesborsó-zöldborsóleves füstölt csülökkel

Felesborsó-zöldborsóleves füstölt csülökkel
Felesborsó-zöldborsóleves füstölt csülökkel
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a krémleveseket, hiszen laktatóak és finomak. Amikor hűvösebbre fordul az idő, jólesnek ezek a házias, kiadós fogások. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap a sárgaborsóval, babérlevéllel feltesszük főni.
  2. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott répát, és jól átpirítjuk, majd hozzáadjuk a félig megfőtt leveshez.
  3. Ezután hozzáadjuk a szárzellert és a mirelit borsót. Ízesítjük, és teljesen puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, kivesszük a levesből a húst, eltávolítjuk a babérlevelet, és botmixerrel összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne, hígítsuk vízzel.
  5. A csülköt csontozzuk ki, vagdossuk apróra, és tálaláskor adjuk a leveshez.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 280
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves csülökkel, zöldségkrémleves füstölt csülökkel, sárgaborsós zöldségkrémleves csülökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

954
füstölt sertéscsülök 1 kg
felesborsó 20 dkg
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
zöldborsó 30 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 l