Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes borsóleves krutonnal

Krémes borsóleves krutonnal
Krémes borsóleves krutonnal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss, krémes és könnyű leves. Melegen, nyáron pedig hidegen is kínálhatjuk. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a zöldfűszereket, és egy maréknyit félreteszünk a szervírozáshoz. A zöldborsót egy kevés vajon megforgatjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, metélőhagymát, zsázsát, majd az alaplevet.
  2. Ha a borsó már majdnem elkészült, kézi botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük, és készre főzzük.
  3. A kenyeret apró (kb. 1 cm-es) kockákra vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk egy kevéske olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ropogósra, aranybarnára pirítjuk.
  4. A levesünket szervírozzuk, és minden adagot megszórunk egy kevés zöldfűszerrel és krutonnal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
68 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsókrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
zöldborsó 500 g
petrezselyem 1 csokor
metélőhagyma 1 csokor
csirke alaplé 7 dl
főzőtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 100 g
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint