Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes zöldségkrémleves tejfölösen

Vegyes zöldségkrémleves tejfölösen
Vegyes zöldségkrémleves tejfölösen
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta a párom születésnapomra meglepett egy botmixerrel, végre kedvemre kísérletezgethetek a krémlevesek és más mixert igénylő ételek között. Van egy nagyon egyszerű borsókrémleves receptem, és most, hogy apukáméktól kaptunk cukkinit, megálmodtam egy több zöldségből álló krémlevest, ami nem igényel húsleves alaplevet, sem húsleveskockát, mégis finom, kihűlve pedig egészen frissítően hat ebben a nyári forróságban. Ha a habarást elhagyjuk, a tejfölt pedig natúr joghurttal helyettesítjük, egy igazán kalóriaszegény levest kapunk (ekkor ajánlott csökkenteni a víz mennyiségét és növelni a zöldséget). Párom, aki nem leveses,  3 tállal vágott be ebből a krémlevesből, és "valami isteni"-nek minősítette. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Zöldség- és krémleveskedvelőnek, és olyanoknak, akik a nagy melegben valami frissítő, könnyű levesre vágynak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük.
  2. Közben megpucoljuk a burgonyát és a répát. Kisebb kockákra vágjuk őket, és a felaprított fokhagymagerezdekkel az üvegesre pirított hagymához öntjük, majd összekeverjük.
  3. Az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket is hozzáadjuk, majd 1-2 perc elteltével felöntjük 1,5 l vízzel.
  4. Mikor már forr a víz, a héjastól felkockázott cukkini is csatlakozik a zöldségekhez. A zöldborsót csak akkor adjuk a leveshez, mikor a répa és a krumpli már majdnem kész van; fagyott állapotban is ennek kell a legkevesebb idő.
  5. Ha már minden zöldség puhára főtt, elzárjuk a gázt, és a botmixerrel addig pépesítjük a zöldségeket, míg egynemű folyadékot nem kapunk. Ilyenkor még elég hígnak tűnik, persze függ a zöldségek és a víz arányától is.
  6. Beleöntjük a kis pohár tejfölt, és megint átkeverjük botmixerrel. A lisztből és némi tejből sűrű habarást készítünk, majd szintén a mixer segítségével belekeverjük a levesbe, így garantáltan csomómentes lesz.
  7. Egy kis tejföllel és petrezselyemzöldjével vagy pirított zsemlekockával díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 635
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Asszonycicc

Mióta szakács: 2012.05.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves vegyes zöldségekből, zöldségkrémleves, krémleves gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

171
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 3 db
burgonya 4 db
zöldborsó 30 dkg
cukkini 1 közepes db
tejföl 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 dl
0 ízlés szerint
víz 1.5 l