Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás szálzellerkrémleves

Hagymás szálzellerkrémleves
Hagymás szálzellerkrémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept forrása, a www.abelandcole.co.uk oldal -a cég kihozta a szálzellert meg a hagymát, és el is kel a segítségük a felhasználást tekintve. Azt hiszem, zellergumóból is remekül el lehet készíteni, íze ugyanis nagyon hasonló ahhoz. Igazi téli, melegítő finomság.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Créme fraiche helyett tejfölt, joghurtot vagy akár tejszínt is lehet használni.
Reszelt sajttal és grissinivel vagy croutonnal tálaljuk. Dísznek a zellerkarikákat használhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert vékony karikákra, a hagymát apróra vágjuk. A karikák közül párat tegyünk félre díszítésnek, felhasználásig hideg vízben tartva.
  2. A vajat olvasszuk meg, és míg puhulni kezdenek (kb. 5 perc), pároljuk rajta a zöldségeket.
  3. Szórjuk rájuk a lisztet, keverjük el, majd fokozatosan öntsük fel a tejjel.
  4. Adjuk hozzá a babérlevelet, és kb. 20 percig alacsony lángon, gyengén forraljuk.
  5. Mikor a zeller is megpuhult, hagyjuk kicsit kihűlni a levest, a babérlevelet szedjük ki, és turmixoljuk össze krémmé a zöldségeket.
  6. Sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a créme fraîche-t, és melegítsük újra fel, de már ne forraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 322
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

szálzelleres hagymaleves, hagymaleves szálzellerrel, tejes hagymaleves, tejes zellerkrémleves, zelleres hagymakrémleves, hagymás zellerkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tiszani
tiszani Mon, 2011-05-02 15:37

Elsőre voltak fenntartásaim a zeller erőteljes íze miatt, de ez a leves nagyon fincsi! Annyit változtattam rajta, hogy 2 dl tejszínnel és 6 dl vízzel készítettem a tej helyett, de mennyei lett. Köszi a receptet :-)

321
halványító zeller 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
vaj 60 g
finomliszt 1.5 evőkanál
tej 7.5 dl
babérlevél 1 db
crème fraîche 60 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint