r
Nosalty Logó

Spenótkrémleves fetasajttal és szarvasgombával

NS
Spenótkrémleves fetasajttal és szarvasgombával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

188
Kalória
7.8g
Fehérje
4.4g
Szénhidrátok
13.7g
Zsír
55.6g
Víz
22.3g
Koleszterin
1.9g
Rost
515.3mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5490 micro
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7683.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    6082 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21961 micro
Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. Az alaplével felfőzzük a spenótpürénket, sóval, borssal, pici fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. A szarvasgombát beáztatjuk, és a beáztatott gomba levét is a levesünkbe öntjük. A gombát nem! A spenótpürés, fűszeres alaplevet, teljesen visszaredukáljuk, hogy egy elég sűrű krémszerű levet kapjunk, majd ezt egy tálba öntjük, és a hűtőbe rakjuk.
  2. Kevés vízbe tesszük (nagyon minimális, csak az összetörés megkönnyítéséért) a feta sajtot és összetörjük, de használhatunk kuttert vagy blendert is, sokkal könnyebb! Majd elkezdjük melegíteni a masszát. A sajt szétolvad, megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem akkor pótoljuk, a zselatint pedig hozzá adjuk a felolvadt sajthoz.
  3. Ha elolvadt a zselatin, már kész is a sajtunk. Formába öntjük, és hűtőbe tesszük. Megvárjuk míg megszilárdul. Ezután pirítjuk meg a diót.
  4. A tányérba helyezzük a zselatinnal bekötött sajtot, majd a tetejére morzsoljuk a diót, és rárakjuk a szarvasgombát, vagy ráreszeljük! A levet ráöntjük és már kész is. Frissítő, könnyű nyári leves!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Könnyű, nyári és hideg. Ezzel már el is mondtam mindent!

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Lemon pasta

A Veganuár alkalmából egy vegán, könnyed receptet szerettem volna készíteni. Így esett a választás a citromos tésztára, amelynek frissítősen savanykás íze teljes erővel indítja be a ...