r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Napsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Napsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    425.7 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8552.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2011 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3574 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.6 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    517 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3100 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1345 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2830 micro
Összesen 8468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tortaformát kikenjük, lisztezzük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a kakaót.
  4. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  5. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk.
  6. Az egészet beleöntjük a formába, és előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Meggykrém elkészítése:
  8. A meggyet a levével együtt egy lábasba forrásig melegítjük, közben beletesszük a fahéjet, a reszelt citromhéjat és a citrom levét.
  9. Egy tálban 8-10 kanál vízben feloldjuk a pudingport. Amikor a meggy felforr, vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a pudingot, és összeforraljuk.
  10. Csokikrém elkészítése:
  11. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve alaposan kevergetve kihűtjük.
  12. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
  13. A torta összeállítása:
  14. A piskótát 3 egyenlő lapbavágjuk.
  15. Az alsót megkenjük csokikrémmel, majd meggykrémmel ráborítjuk a középső lapot, és annál is megismételjük.
  16. Amikor összeállt, a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel, majd díszítjük. Díszíthetjük tejszínhabbal és meggyel is, de akár csokireszelékkel is.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10142
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom születésnapjára megsütöttem a Nyamóka féle feketeerdő tortát. Én nem szeretem, de állítólag isteni lett, viszont a csokikrémem nem sikerült, és amikor felvágtuk kifolyt, majd később sem dermedt meg. Ebből tanulva a nagymamám születésnapjára megsütöttem, viszont más krémmel. Így az én összeállításomat megosztom veletek. Nagy sikert aratott, és nem igazán akarták elhinni, hogy nem cukrász sütötte. Szóval sok sikert hozzá! Mégegyszer leírom, a piskóta és a meggykrém NYAMÓKA receptje, a csokikrém az nem onnan van.

Hozzávalók

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek