Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Rivombrosa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Rivombrosa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4626 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 185 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4500.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1911 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 4626 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A kakaós tortalaphoz

  1. A kakaós tortaalap készítése:
  2. A tortalaphoz előveszünk egy 23 cm-es kapcsos tortaformát, és margarinnal alaposan kivajazzuk az alját, oldalát.
  3. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk.
  4. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen elolvadt és a sok keveréstől világossárga habot kapunk, sok apró légbuborékkal.
  5. A tojásfehérjét félkeményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a 2 ek vizet, majd hozzácsurgatjuk a sárgáját is. Végül finom mozdulatokkal egy fakanállal 1/3 részenként a lisztes keveréket is a tojáshabhoz keverjük.
  6. A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra, és további 25 percig sütjük.
  7. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha a tészta ráragad a tűre, süssük tovább egy kicsit.
  8. A formában hagyjuk kihűlni, csak utána vegyük ki. Egy hosszú, éles késsel vágjuk 3 lapra. Fontos, hogy az alsó lap egy kicsit vastagabb legyen a többinél és nagyon egyenes. Elég sok anyagot kell elbírnia.
  9. A meggyes krém elkészítése:
  10. 6 dl meggylevet felfogunk, ennyi kell a puding készítéséhez. A két pudingport összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és néhány ek meggylével csomómentesre keverjük.
  11. Hozzáadjuk a többi levet is és takarékon, gyakori kevergetéssel besűrítjük. Ne hagyjuk magára, mert könnyen leéghet, becsomósodhat.
  12. Ha besűrűsödött, keverjük bele a meggy kétharmadát és hagyjuk langyosra kihűlni. A maradék meggyszemeket tegyük félre a díszítéshez.
  13. A tejszínes krém elkészítése:
  14. A habtejszínt felverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá 1-2 ek cukrot.
  15. A zselatinport 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, forrnia nem szabad.
  16. Kevergetve lehűtjük egy kissé, majd hozzáadva 1 kanál habot jól átkeverjük, majd az egészet belecsorgatjuk a tejszínhabba és átkeverjük.
  17. A torta összeállítása:
  18. Ha meggyes puding már kezd dermedni, elkezdjük a torta rétegezését.
  19. A alsó lapot meglocsoljuk néhány kanálnyi meggylével, amibe előzőleg belekevertük a rumaromát.
  20. A puding felét elsimítjuk a tortalapon, erre kerül egy adagnyi tejszínhab, kb. az egész 1/3-a.
  21. Erre jön a második tortalap, óvatosan tegyük rá, nehogy a töltelék kifolyjon. Ha úgy látjuk, hogy a puding még nem elég kemény és folyna ki oldalt, akkor inkább várjuk 10-15 percet, és csak utána tegyük a második lapra a többi tölteléket.
  22. Ugyanilyen sorrendben, meggyes puding, rá a tejszínhab és a torta teteje.
  23. A megmaradt tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát, a tetejét habzsák segítségével körbedíszítjük, kirakjuk meggyszemekkel és megszórjuk reszelt csokival.
  24. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szeleteléskor ne essen szét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6186
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Életem első Fekete-erdő tortája. Sok receptet végigolvastam, mire összegyúrtam a magam elképzeléseit az évek óta jól bevált kakaós tortalap felhasználásával. Nagy sikert arattam vele itthon, azóta ez lett a család kedvenc tortája.

Hozzászólások

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek