r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Linne konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Linne22
Feketeerdő torta Linne konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 331 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3960 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 331 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5746.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 3960 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap elkészítése: atojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük
  3. A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet, a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérje habot.
  4. A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük(sütőpapírt is használhatunk), és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulninagyon,akkor egy kis alufóliával betakarjuk. Készre sütjük!)
  5. Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapbavágjuk.
  6. A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
  7. Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. (Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat, mint a képen látható, akkor 200 g-mal több Hulala habtejszínre lesz szükségünk!)
  8. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9750
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Ajánló

Jó tanácsként: ha a piskóta teteje már nagyon barnulni kezd, és tűpróbával ellenőrizve, még nem sült meg, vagyis nyers a tészta közepe, akkor egy darab alufóliát tegyünk a torta tetejére, és úgy süssük tovább készre, így nem fog odaégni!:) Nekem nagyon bevált!

Receptkategóriák

Feketeerdő torta Linne konyhájából
Linne22 4 recept

Már 2x elkészítettem, a képen látható torta volt az első alkotásom! A piskótája nagyon finom, puha tészta.:) Meglepően könnyű volt elkészíteni!:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek