Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta Linne konyhájából

Feketeerdő torta Linne konyhájából
Feketeerdő torta Linne konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már 2x elkészítettem, a képen látható torta volt az első alkotásom! A piskótája nagyon finom, puha tészta.:) Meglepően könnyű volt elkészíteni!:)

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Jó tanácsként: ha a piskóta teteje már nagyon barnulni kezd, és tűpróbával ellenőrizve, még nem sült meg, vagyis nyers a tészta közepe, akkor egy darab alufóliát tegyünk a torta tetejére, és úgy süssük tovább készre, így nem fog odaégni!:) Nekem nagyon bevált!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tortalap elkészítése: a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük
  3. A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet, a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérje habot.
  4. A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük (sütőpapírt is használhatunk), és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulni nagyon, akkor egy kis alufóliával betakarjuk. Készre sütjük!)
  5. Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. 
  6. A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
  7. Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. (Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat, mint a képen látható, akkor 200 g-mal több Hulala habtejszínre lesz szükségünk!)
  8. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 900
elküldve: 5
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Linne22

Mióta szakács: 2013.10.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny, Hulala receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes csokoládés torta, csokis torta meggyes tejszínes krémmel, csokis meggyes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 púpozott ek
tojás 8 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggybefőtt 350 g
növényi habtejszín 500 ml
porcukor 2 ek
fahéj 3 kávéskanál
csokoládéforgács 15 ek