r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta Linne konyhájából

Linne22
Feketeerdő torta Linne konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

331
Kalória
6.8g
Fehérje
40.5g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
26.2g
Víz
121.6g
Koleszterin
918.3mg
Rost
21.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5746.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 3960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap elkészítése: atojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra; a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojásfehérjéket és a sót kemény habbá verjük
  3. A cukros tojássárgájához óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált, sütőporos lisztet, a holland kakaóport, végül óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk a keményre fölvert tojásfehérje habot.
  4. A piskótatésztát vajazott-lisztezett tortaformába öntjük(sütőpapírt is használhatunk), és kb. 20-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta közepe. Ha még nem, de a teteje kezd pirulninagyon,akkor egy kis alufóliával betakarjuk. Készre sütjük!)
  5. Kapcsoljuk le a sütőt, és résnyire nyitott sütőajtó mellett hagyjuk hűlni bent a piskótát. A tortakészítés előtt várjuk meg, hogy teljesen kihűljön! A kihűlt tésztát 3 lapbavágjuk.
  6. A töltelék elkészítéséhez a meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A habtejszínt egy kis porcukorral jó keményre felverjük.
  7. Az alsó tortalapra a puding felét és a tejszínhab egy részét rétegesen rakjuk, elsimítjuk, majd a meggyszemeket rárakjuk. Óvatosan rátesszük a következő tortalapot, erre kerül a maradék puding és ugyanannyi tejszínhab, mint az előbb. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot, ezt bevonjuk a maradék tejszínhabbal. (Ha több habbal szeretnénk bevonni a tortánkat, mint a képen látható, akkor 200 g-mal több Hulala habtejszínre lesz szükségünk!)
  8. Díszítésként használhatunk csokireszeléket, kakaóport, fahéjat, meggyet. Az elkészült tortát fogyasztás előtt legalább 1-2 órát hűtsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Már 2x elkészítettem, a képen látható torta volt az első alkotásom! A piskótája nagyon finom, puha tészta.:) Meglepően könnyű volt elkészíteni!:)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...