Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta 11.

Feketeerdő torta 11.
Feketeerdő torta 11.
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátom édesapjának születésnapjára készítettem el ezt a krémes finomságot. Nagyon finom lett!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát a szokott módon elkészítjük. (A tojások fehérjéjét felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és kemény, fényes habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgáját, amivel még 4-5 percig verjük. Ezután hozzászitáljuk a szódabikarbónálval elkevert lisztet, de ezzel már nem keverjük, mert összetörik a hab, hanem óvatosan átforgatjuk. Középhőmérsékleten sütjük.)
  2. Miután kihűlt, 3 részre szeljük, és meglocsoljuk meggylével.
  3. A meggyet apró darabokra vágjuk, pár egészet meghagyunk a végére díszítésnek.
  4. A meggylevet a pundiggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük.
  5. Majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a darabolt meggyet.
  6. A tejszínt a cukorral és az instant zselatinporral kemény habbá verjük.
  7. A tésztára kenjünk a meggyes krémet, majd a tejszínes tölteléket, és így kenjünk meg két sorban a tortát.
  8. Felső lapját és oldalát is bevonjuk. Tetejét körbedíszítjük tejszínhab rózsákkal és meggyel.
  9. A csokiforgácsot tetszés szerint az oldalára és a tetejére szórjuk.

  • sütési hőfok: 205°C
  • tepsi mérete: 22-25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 46 423
elküldve: 5
receptkönyvben: 202
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bibius

Mióta szakács: 2011.05.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes kakaós piskóta meggyel, meggyes-tejszínes piskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkrisz237
mkrisz237 Sat, 2011-06-04 21:08

Szia!
Most készítettem először, és elég rossz kritikát váltott ki bennem. A tésztája összeesett. a legközepén nem volt 1 cm vastag a süti. írd meg, hogy hogyan? A nagymamám azt mondta, ne réteslisztet, hanem finomlisztet kellett volna belerakni, és még egy kis tejszínt. A recept szerint nem sikerült. Lehet, hogy valamit kihagytál. de a krém, az jó volt!

Bibius
Bibius / Bibius Sat, 2011-06-04 22:11

szia! A piskóta egy nagyon kényes sütialap, abból a szempontból, hogy nem mindegy neki, sem a sütő hőfoka, fajtája. Ha a piskótába tejszínt teszel, akkor biztosan nem fog feljönni, mert az elnehezíti a tésztát. A rétesliszt is ezt szolgálja, könnyebb mint a finomliszt, ezért könnyed lesz tőle a tészta. Lehet túl forró volt a sütő, és emiatt a benne lévő cukor miatt hirtelen megkeményedett a teteje, és nem tudott feljönni. És ami a legfontosabb, nem szabad kivenni a sütőből, csak ha már teljesen kihűlt!! Mert ha kiveszed abban a pillanatban összeesik a tészta. Remélem hogy nem vette el a kedved, és legközelebb jobban sikerül! :)

Lotion
Lotion Thu, 2011-06-02 20:42

Lehet, hogy én vagyok tudatlan és kukacos, de véleményem szerint a feketeerdő tortában tejszín- és csokikrém van, meggydarabokkal. Sajna ilyen receptet még sehol nem találtam, mindenki meggyes krémet csinál. Nem értem...
Ettől függetlenül nagyon szép lett a torta!!!!

Bibius
Bibius / Bibius Thu, 2011-06-02 20:46

Én amit ettem cukrászdában, az is ilyen volt, mint ez a recept, de biztos ennek is elég sok változata van, mind minden ételnek. Köszi, és szerintem nyugodtan próbáld ki, mert nagyon finom! :)

589
tojás 6 db
porcukor 6 ek
rétesliszt 6 púpozott ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggybefőtt 35 dkg
cukor 6 dkg
habtejszín 4 dl
porcukor 2 ek
zselatin 1 ek
csokoládéforgács 8 dkg
habtejszín 4 dl
meggy 5 dkg