r
Nosalty Logó

Feketeerdős torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eviriki
Feketeerdős torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 522 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 522 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    318.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1805 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kakaós kekszet még a zacskójában apróra törjük, majd egy tálba öntve összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, kanállal tömörítjük. Hűtőben tartjuk, amíg a következő réteg elkészült.
  2. Egy üveg meggybefőttet lecsepegtetünk. A levét feltesszük melegedni (kb 2 dl). 1 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, a felforrt léhez keverve sűrű, rózsaszín pudingot főzünk belőle. Mikor elkészült, belekeverjük a leszűrt meggybefőtt nagy részét. Ezt a meggyes pudingot a kekszes alapra öntjük, hűtjük.
  3. Az előzetesen lehűtött tejszínt egy kanál porcukorral kemény habbá verjük, majd ehhez keverjük kanalanként a mascarponét. A krém nagy részét a dermedt pudingra kenjük, elsimítjuk.
  4. Díszítjük a maradék tejszínes krémmel, pár szem meggyel, olvasztott csokival. Tálalás előtt vesszük csak le róla a kapcsos tortagyűrűt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5214
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 18.

Ajánló

Könnyen diabetikussá tehető a recept: diabetikus kekszből és meggybefőttből, édesítőszerrel is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Feketeerdős torta sütés nélkül
Eviriki 3 recept

Tortát kellett készítenem, kánikulában... Nagy kedvencünk a feketeerdő torta, ezt próbáltam egyszerűsíteni, sütés nélkül, minimális főzéssel. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.