r
Nosalty Logó

Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

Hobbychef
Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

269
Kalória
8.3g
Fehérje
31.5g
Szénhidrát
11.6g
Zsír
431g
Víz
14g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2599 micro
  • β-karotin
    8826 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    2122 micro
Összesen 1351 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a répát, a gombát és a paprikát szeleteljük, a krumplikat felkockázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, majd félbevágjuk, a kelbimbókat felezzük.
  2. A kockára vágott bacont olajon megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd a krumplit és a répát. Kis idő után levesszük a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és liszttel, feleresztjük vízzel.
  3. Beletesszük a többi zöldséget, a babérlevelet, és közepes lángon főzzük.
  4. Amíg a leves fő, felszeleteljük a kolbászt, felvágjuk a snidlinget.
  5. Kb. 50 perc elteltével beleöntjük a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), beletesszük a kolbászt.
  6. Amikor a kolbász is megfőtt, tálalunk. Egy tányérba merünk levest, s szórunk rá a snidlingből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...