Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal
Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a répát, a gombát és a paprikát szeleteljük, a krumplikat felkockázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, majd félbevágjuk, a kelbimbókat felezzük.
  2. A kockára vágott bacont olajon megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd a krumplit és a répát. Kis idő után levesszük a tűzhelyről, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és liszttel, feleresztjük vízzel.
  3. Beletesszük a többi zöldséget, a babérlevelet, és közepes lángon főzzük.
  4. Amíg a leves fő, felszeleteljük a kolbászt, felvágjuk a snidlinget.
  5. Kb. 50 perc elteltével beleöntjük a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), beletesszük a kolbászt.
  6. Amikor a kolbász is megfőtt, tálalunk. Egy tányérba merünk levest, s szórunk rá a snidlingből.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tejfölös krumplileves, tejfölös-fehérboros krumplileves, tejfölös krumplileves kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

269
bacon 1 szelet
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 80 dkg
sárgarépa 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 l
kelbimbó 5 db
csiperkegomba 1 nagy db
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 1 db
babérlevél 1 db
fehérbor 1 dl
tejföl 1 dl
lecsókolbász 10 dkg
petrezselyem 1 ek
kakukkfű 1 teáskanál
snidling 10 szál
finomliszt 1 evőkanál