Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejfölös burgonyaleves

Kapros-tejfölös burgonyaleves
Kapros-tejfölös burgonyaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen savanykás, üdítő leves. Mi buggyantott tojással szoktuk enni, de önmagában is finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után kisebb kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A kaprot finomra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzátéve a burgonyát és a köményt, összesütjük. Ezután felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, és félpuhára főzzük. Beletesszük a kaprot. Forralunk egyet rajta, és felöntjük ízlésünknek megfelelő forró vízzel. Majd elkeverjük a tejföllel a keményítőt, és behabarjuk vele a levest. Kevéske ecettel pikánsra ízesítjük.
  3. A tűzről levéve, míg "pihen" a leves, egy kevéske kaprot teszünk bele a színhatás és az intenzívebb íz érdekében. Kellemes melegen tesszük asztalra.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 2 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
369 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves kaprosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

116
burgonya 30 dkg
köménymag 2 csipet
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 3 ek
étkezési keményítő 2 g
ecet 1 kk
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
víz 6 dl