Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes burgonyaleves gazdagon

Tejszínes burgonyaleves gazdagon
Tejszínes burgonyaleves gazdagon
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféleképpen el lehet készíteni a burgonyalevest, ma ez a változata került ki konyhámból. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Dúsíthatjuk füstölt virslivel. Pirított, vajazott zsemleszeleteket adhatunk mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldséget vékonyan felkarikázzuk. Forró vajon a pórét, répát és gombát addig dinszteljük, míg a gomba félig elfőtte a levét. Ekkor meghintjük a liszttel, röviden együtt pirítjuk, majd fokozatosan, állandó kevergetés közben felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a paprikát, az ételízesítőt, sózzuk-borsozzuk, felforraljuk.
  2. Kicsit redukáljuk a hőt, és kb. 10 percen keresztül, időnként megkavarva, fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a karikázott burgonyát, a petrezselymet és a rozmaring-levélkéket. Lassú tűzön puhára főzzük az egészet. Hozzákeverjük a főzőtejszínt, és összeforraljuk a levessel. Egy-egy kávéskanálnyi sűrű tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges burgonyaleves, zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

270
kifliburgonya 20 dkg
gomba 1 nagy db
sárgarépa 1 kis db
póréhagyma 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
főzőtejszín 1 dl
tejföl 1 ek
víz 1 l