Nosalty Logó

Húsleves karajcsontból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Brigi
Húsleves karajcsontból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1218 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2083 micro
  • β-karotin
    5050 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 204 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5717.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    30300 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 1218 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 23 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk.
  2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a maradék hab is lejöjjön, majd újra felöntjük hideg vízzel, és visszatesszük főni, ezúttal kis lángra.
  3. Közben a vöröshagymát meghámozzuk, és hozzáadjuk az egy gerezd fokhagymával együtt. Beletesszük az egész borsot, a sót, borsot, leveskockát, köményt. Hagyjuk így kis lángon felforrni.
  4. Ha forr, akkor hozzárakjuk a meghámozott, de egészben hagyott zellergumót, karalábét, répát és fehérrépát. A zeller és petrezselyemzöldet egészben. A paradicsomot és a paprikát szintén egészben. Lassú lángon, legalább 1,5 órán át gyöngyöző forrás mellett főzzük. Ha a csontról a hús könnyen lejön, és a répa is egészen megpuhult, akkor a meghámozott, egész burgonyákat is beletesszük.
  5. Közben egy másik edényben, sós vízben külön kifőzzük a csigatésztát, leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, és egy kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze.
  6. Ha a burgonya is megfőtt, érdemes megkóstolni, mert lehet, sózni kell még. Majd ezt követően elzárjuk alatta a lángot. Kiszedjük a húst és a zöldségeket.
  7. Leszűrjük a levest, majd a levet visszatesszük, és újra felforraljuk, legalább 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. (Ez a tapasztalatom szerint a szavatosságát hosszabbítja meg, így tovább eláll, bár igyekezni kell minél előbb kihűteni, és lefedve hűtőben tárolni, ha több napra tervezzük.)
  8. Tálaláskor a tányérra tehetünk mindenből egy keveset a tésztával együtt, kevés aprított petrezselyemmel megszórjuk, és aki szereti, szárított csilit vagy más csípős paprikát is tehet bele.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 426
  • Össznézettség: 131263
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Részben családi recept, egy-két változtatással.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy csigatészta f?zésével kapcsolatosan, ha le van öblítve és nagyon jól lecsöpögtetve nem kell arra semmiféle zsiradék biztosan nem fog összeállni.

Anagyferó

Ha csontból készítünk levest, legalább 3-4 órát kell gyöngyözve f?zni, így f? ki a csontból a kollagén. A zöldséget és burgonyát csak a végén kell beletenni, mert különben szétf?nek. Ha a leves kész, legalább 20-30 percig állni kell hagyni, hogy leülepedjen, majd így kell lesz?rni, vigyázva, ne kavarjuk fel, ne legyen zavaros. A hagymát ne hámozzuk meg, hagyni kell rajta a hájat, mert az is színt ad a levesnek. A gyömbért?l még finomabb lesz a levesünk. Ha vízben leh?tjük a maradékot, és h?t?be tesszük, 2-3- napig is jó. A jó húsleves leh?tve megkocsonyásodik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek