Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves karajcsontból

Húsleves karajcsontból
Húsleves karajcsontból
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Részben családi recept, egy-két változtatással.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk.
  2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a maradék hab is lejöjjön, majd újra felöntjük hideg vízzel, és visszatesszük főni, ezúttal kis lángra.
  3. Közben a vöröshagymát meghámozzuk, és hozzáadjuk az egy gerezd fokhagymával együtt. Beletesszük az egész borsot, a sót, borsot, leveskockát, köményt. Hagyjuk így kis lángon felforrni.
  4. Ha forr, akkor hozzárakjuk a meghámozott, de egészben hagyott zellergumót, karalábét, répát és fehérrépát. A zeller és petrezselyemzöldet egészben. A paradicsomot és a paprikát szintén egészben. Lassú lángon, legalább 1,5 órán át gyöngyöző forrás mellett főzzük. Ha a csontról a hús könnyen lejön, és a répa is egészen megpuhult, akkor a meghámozott, egész burgonyákat is beletesszük.
  5. Közben egy másik edényben, sós vízben külön kifőzzük a csigatésztát, leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, és egy kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze.
  6. Ha a burgonya is megfőtt, érdemes megkóstolni, mert lehet, sózni kell még. Majd ezt követően elzárjuk alatta a lángot. Kiszedjük a húst és a zöldségeket.
  7. Leszűrjük a levest, majd a levet visszatesszük, és újra felforraljuk, legalább 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. (Ez a tapasztalatom szerint a szavatosságát hosszabbítja meg, így tovább eláll, bár igyekezni kell minél előbb kihűteni, és lefedve hűtőben tárolni, ha több napra tervezzük.)
  8. Tálaláskor a tányérra tehetünk mindenből egy keveset a tésztával együtt, kevés aprított petrezselyemmel megszórjuk, és aki szereti, szárított csilit vagy más csípős paprikát is tehet bele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 58 893
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves csontos karajból, húsleves csigatésztával, csontleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mtotpalne
mtotpalne Tue, 2016-11-15 18:04

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy csigatészta főzésével kapcsolatosan, ha le van öblítve és nagyon jól lecsöpögtetve nem kell arra semmiféle zsiradék biztosan nem fog összeállni.

204
karajcsont 1 kg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
zellerlevél 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
petrezselyem 1 ek
csigatészta 10 dkg
leveskocka 2 db
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
karalábé 1 kis db
burgonya 4 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l