r
Nosalty Logó

Tortilla leves

TIBIAPU
Tortilla leves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

558
Kalória
19.7g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
191.1g
Víz
56.3g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    5030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    764.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    3463 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 2230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A tortillát 1/2 cm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, és egy tepsiben, alacsony hőfokon a sütőben teljesen kiszárítjuk. A legjobb maradék vagy már félig kiszáradt tortillát használni.
  2. A kiszárított tortillacsíkokat egy lábasban, 3 csoportban halvány barnára pirítjuk olajon, majd papírszalvétán hagyjuk lecsöpögni, és félretesszük.
  3. A maradék olajban az apróra vágott vöröshagymát pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, fokhagymát, melyet még 2-3 percig pirítunk.
  4. Hozzáadjuk a csirkelevet, a paradicsomkockákat és főtt csirkehús cafatkáit. Felforraljuk, és megfőzzük.
  5. A kész levest kimerjük tányérokba, a reszelt sajtot, a kockára vágott avokádót, a tortilladarabkákat, a cilantrót a tetejére szórjuk, és citromszeleteket adunk hozzá.

Recept infó

  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Mexikó nemzeti levese. Maradék, kiszáradt tortilla lapokból (Vagy ha nincs más, tortillachips-et is használhatunk. Az már meg van sütve, de csak a tányérba közvetlenül evés előtt rakjuk, mert gyorsan megpuhul, és átázik.) és maradék csirkelevesből percek alatt össszeállítható. Meglepően "MAGYAROS" étel.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek