r
Nosalty Logó

Fehérboros-citromos csirke újkrumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fehérboros-citromos csirke újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1992 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1507.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1992 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk. Bőröset, csontosat vegyünk! Itassuk le róla a felesleges vizet, és tegyük félre.
  2. Vágjuk ketté a hagymát, a fokhagymákat a kés lapjával nyomjuk össze.
  3. A hagymákat tegyük egy olívaolajjal kicsit meglocsolt edénybe.
  4. A csirkét borsozzuk meg, dörgöljük meg a bőrét ételízesítővel.
  5. Tegyük a csirkét a hagymákra, a citromokat nyomjuk a tetejére, majd fektessük be őket a pipi alá.
  6. A friss zöldfűszereket is tegyük a csirke alá, fölé, mellé, majd az egészet öntsük fel a fehérborral, hagyjuk pihenni a hűtőben egy teljes napon át.
  7. Másnap szedjük ki a lime-ot az edényből, és a csirkét kezdjük egy külön lábosban bőrével lefelé pirítani.
  8. Amikor szépen megpirult, vegyük ki a csirkét, olívaolajon kicsit pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük vissza a csirkét, öntsük le a fűszeres-boros lével, és hagyjuk kb. 20 percen keresztül lefedve párolódni.
  9. Közben a krumplikat mossuk meg alaposan, rendezzük el őket egy tepsiben, locsoljuk le olívaolajjal, törjünk rá friss borsot, tegyünk rá friss fűszernövényeket (de akár szárítottat is), és melegítsük elő a sütőt.
  10. A 20 perc leteltével a csirkét ültessük a krumplik tetejére, és alufóliával lefedve kb. 1 órán át süssük az egészet 180 fokon.
  11. Időnként nézzünk rá, és miközben sül, a fehérboros lét besűrítve készítsünk mártást. Amikor látjuk, hogy sűrűsödik, egyszerűen kapcsoljuk le a lángot.
  12. Vegyük le az alufóliát a tepsiről az 1 óra elteltével, és szépen pirítsuk meg a csirke és a krumplik tetejét.
  13. Akinek nem süt egyenletesen a sütője (mint nekem), az vegye ki a csirkét, amikor az elkészült, és magas lángon süsse tovább a krumplikat fólia nélkül, így lesz igazán finom.
  14. Tálaláskor tegyük a mártást külön tálba, vagy locsoljuk rá a csirkére és a krumplikra.
  15. Több főre készítsük 2 nagy bőrös csirkemellből, esetleg a csirke egyéb tartozékaiból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7114
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőm anyukájától tanultam az újkrumplit ilyen módon, de gondoltam, csirkét is sütök hozzá. A nagymamám egyszerű csontos sült csirkemell receptje volt az alapgondolat, de gondoltam egy kis franciás beütést adok neki a citrommal és a borral. Egy barátnőm, aki beugrott hozzám, megkóstolta, és kétszer szedett, annyira ízlett neki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?