r
Nosalty Logó

Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 795 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 795 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4618 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 3175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A zaatar fűszerkeveréket összekeverjük egy kis tálban egy evőkanál sóval, kevés borssal, kakukkfűvel, és az egész fűszerkeverékkel egyenletesen bedörzsöljük a csirkét kívül-belül. Sütőedénybe helyezzük.
  2. A hasüregbe töltünk 2 gerezd fokhagymát, egy félbevágott citromot, pár szem aszalt sárgabarackot és a kis csokor petrezselymet. A rést fogpiszkálóval összefogjuk.
  3. A sárgabarackdzsemet összekeverjük egy kisebb tálban 1 gerezd zúzott fokhagymával és fél citrom levével. Egy ecset segítségével megkenjük vele a csirke bőrét. A maradékot félretesszük, hogy sülés közben többször is megismételhessük majd a kenést. A csirkét lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig sütjük.
  4. Ezután mellészórjuk a megtisztított, gerezdekbe vágott lila hagymát és a maradék aszalt sárgabarackot. Ismét megkenjük kevés sárgabarackos keverékkel, majd visszatesszük kb. további fél órára lefedve a sütőbe.
  5. Amikor a hagyma és a barack megpuhult, kivesszük a csirkét, levesszük a fóliát, és ismét átkenjük a bőrét. A sütőt 200 fokra melegítjük, és visszatesszük sülni az ételt, amíg a csirke bőre szépen megpirul (kb. 20 perc).
  6. Közben egy kisebb fazékban olajat melegítünk. Rátesszük a bulgurt, és kicsit átpirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, ízlés szerint sót. Felöntjük 8 deciliter hideg vízzel. Közepes lángon fedő alatt felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Sóval, kevés borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6515
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármelyik ünnepi asztal tökéletes éke ez az igazán különleges sült csirke.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek