Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babéros-krumplis csibeleves

Babéros-krumplis csibeleves
Babéros-krumplis csibeleves
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen készíthetjük csirkecombbal is, de ezzel a csontos aprólékkal olcsóbb. A babér helyett használhatunk rozmaringot. Tálaláskor adhatunk hozzá csilipaprikát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát a 4 ek olajon  kissé megdinszteljük, rárakjuk a feldarabolt, megmosott húst, paprikát, sót, borsot. Kb 10-15  percig együtt pirítjuk az olajon, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, babérlevelet, a zúzott fokhagymát, ha szükséges utána sózunk.
  2. Fedő alatt csendes tűzön puhára főzzük.
  3. A  4 ek olajon a liszttel világos rántást készítünk, megszórjuk paprikával, levesszük a tűzről, felöntjük 2 dl hideg vízzel, simára kavarjuk és a fővő leveshez adjuk. Pár percig forraljuk, amíg a liszt is megfő.
  4. A tojássárgát elkavarjuk a tejföllel, hozzámerünk egy kevés forró levest, elvegyítjük, majd a többi leveshez szűrjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 935
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás-burgonyás csirkeleves, csirkeaprólék leves tejföllel, krumplileves csirkeaprólékkal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
csirkefarhát 20 dkg
csirkezúza 5 dkg
csirkeszív 5 db
csirkeszárny 20 dkg
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 8 ek
víz 2.5 l
finomliszt 3 evőkanál
tojássárgája 1 db
tejföl 50 ml