r
Nosalty Logó

"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)

NS
"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

333
Kalória
20.1g
Fehérje
36.5g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
341.9g
Víz
61.9g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3979 micro
  • β-karotin
    10160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4184 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1003 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    15916 micro
  • β-karotin
    40639 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2584 micro
  • Lut-zea
    4220 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
  2. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
  3. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
  4. Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük.
  6. Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
  7. A megfőtt tyúkot és a húsoscsontot mellé kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Vasárnap és ünnepnapokon nálunk nem maradhat el a leves. Ez a leves nem lehet más, csak "Húsleves". Hozzá természetesen a házi cérnametélt, és a jó sok főtt hús. Igazi Húslevest csak több féle húsból és csontból lehet készíteni. Minél idősebb a tyúk, annál finomabb a leve. Mátyás királynak a szegény asszony sovány tyúkjából főzött aranykarikás levest. Mikor gyerekek voltunk nagymamám mindig bíztatott bennünket, számoljuk meg hány aranyat ér a tányérunkban aranyló ünnepi leves. Soha nem értünk rá megszámolni, mert olyan finom volt, hogy inkább gyorsan megettük.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek