"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g tyúk177 kcal
-
250g sertés karajcsont0 kcal
-
128g sárgarépa47 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
10g káposztalevél2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
8g fekete bors19 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
333
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g tyúk710 kcal
-
1000g sertés karajcsont0 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
38g káposztalevél10 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
30g fekete bors75 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
1334
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19.2g tyúk23 kcal
-
0 kcal
-
16.3g sárgarépa6 kcal
-
8.6g fehérrépa6 kcal
-
5.1g zeller2 kcal
-
5.8g karalábé1 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.2g káposztalevél0 kcal
-
3.2g zöldpaprika1 kcal
-
3.2g paradicsom1 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
44
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 341.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1046 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 3979 micro
-
β-karotin 10160 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 646 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
333
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3004.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1367.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4184 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 325 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1003 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 15916 micro
-
β-karotin 40639 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2584 micro
-
Lut-zea 4220 micro
Összesen
1334
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 509 micro
-
β-karotin 1300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 83 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg tyúk
-
1 kg sertés karajcsont
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
5 db zellerlevél
-
2 db káposztalevél
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
3 db szegfűszeg
-
1 késhegynyi szegfűbors
-
1 késhegynyi köménymag
Elkészítés
- A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
- Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
- Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
- Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat.
- Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük.
- Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
- A megfőtt tyúkot és a húsoscsontot mellé kínáljuk.
- Receptkönyvben: 360
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 142073
- Feltöltés dátuma: 2009. október 14.
Ajánló
Ünnepi ebédekre első fogásnak kiválóan alkalmas.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vasárnap és ünnepnapokon nálunk nem maradhat el a leves. Ez a leves nem lehet más, csak "Húsleves". Hozzá természetesen a házi cérnametélt, és a jó sok főtt hús. Igazi Húslevest csak több féle húsból és csontból lehet készíteni. Minél idősebb a tyúk, annál finomabb a leve. Mátyás királynak a szegény asszony sovány tyúkjából főzött aranykarikás levest. Mikor gyerekek voltunk nagymamám mindig bíztatott bennünket, számoljuk meg hány aranyat ér a tányérunkban aranyló ünnepi leves. Soha nem értünk rá megszámolni, mert olyan finom volt, hogy inkább gyorsan megettük.