r
Nosalty Logó

"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3979 micro
  • β-karotin
    10160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 333 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4184 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1003 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    15916 micro
  • β-karotin
    40639 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2584 micro
  • Lut-zea
    4220 micro
Összesen 1334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
  2. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
  3. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
  4. Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük.
  6. Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
  7. A megfőtt tyúkot és a húsoscsontot mellé kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 134602
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Ajánló

Ünnepi ebédekre első fogásnak kiválóan alkalmas.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vasárnap és ünnepnapokon nálunk nem maradhat el a leves. Ez a leves nem lehet más, csak "Húsleves". Hozzá természetesen a házi cérnametélt, és a jó sok főtt hús. Igazi Húslevest csak több féle húsból és csontból lehet készíteni. Minél idősebb a tyúk, annál finomabb a leve. Mátyás királynak a szegény asszony sovány tyúkjából főzött aranykarikás levest. Mikor gyerekek voltunk nagymamám mindig bíztatott bennünket, számoljuk meg hány aranyat ér a tányérunkban aranyló ünnepi leves. Soha nem értünk rá megszámolni, mert olyan finom volt, hogy inkább gyorsan megettük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szuper!Üdvözöllek,gratulálok!Mária

Wendy

Hát ez nagyon jól néz ki! És ha nincs fél, de még egész tyúk sem, akkor milyen csirke alkatrészekb?l lehene megf?zni? Köszi, W.

Törölt felhasználó

Bármilyen csirke részb?l készítheted jól fog sikerülni./ Farhát- comb mellehusi szárnya/ Azért tyúkkal a legjobb mert annak er?teljesebb az íze. Szép napot és jó f?zöcskézést! Marika

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki, szerintem is finomabb többféle húsból készíteni a húslevest. Köszi.

marusza

Már többször elkészítettem, amióta rátaláltam e receptre csak így készítem a húslevest. Fenséges illata és íze van. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Sok sikert hozzá: Marusza7

vadgesztenye

Gratulálok! Így néz ki egy húsleves. Én kicsivel kevesebb kelkáposztát és zellert teszek bele, csak egy kisebb ágat ,nem csokrot. Kiemelem , a szegf?bors nagyon jó bele.

Törölt felhasználó

Miért nemlehet kinyomtatni??????????

cjey

csinalttam mar tyukhuslevest csak tobb fajta husbol nem probalttam ki de ez nagyon finomnak igerkezik.szerintettek rakhatok a tyuk melle par velos csontot ?vagy inkabb vegyek valami mas hus hozza?koszi

Törölt felhasználó

Nyugodtan tegyél hozzá vel?s csontot a tyúkhoz. nagyon finom er?s levesed lesz bel?le!

Éva-Anyóca

Köszönöm, mesésen finom tyúkhúsleves sikeredett:-)) Mindig féltem t?le, hogy tyúkhúslevest f?zzek, ezek után, és ennek alapján : nem fogok.:-)) Szép délutánt kívánok!! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Tényleg jó lett volna számomra is kinyomtatni, mint annyi más kiválasztott és elkészítésre váró receptet, de nem megy.:-((( Le kellett írni kézzel, jó nem nagy gond,..de..:-(( A másik az, hogy kedves ismer?snek se lehet se ezt a receptet, se más receptet emailben elküldeni, valahogy az a funkció nem létezik,- régen volt és jó szolgálatot tett, - ismer?seim várják, hogy meglepem ?ket, mondjuk e finom levessel, de nem tudom elküldeni.Nem tud valaki segíteni?? :-)) Szép délutánt kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia Éva-Anyóca! Miért nem másolod át magadnak egy mappába és onnan kinyomtathatod és elküldheted tovább. Én nem szoktam az egész oldalt menteni, csak kijelölöm a hozzávalókat és az elkészítést és azt mentem el.Ha akarod a képet is mellé tudod másolni.Nyomtatásnál is egyszer?bb és nem fogy feleslegesen a tintapatron!Üdv Marika

Éva-Anyóca

Kedves maria_0725! A nyomtatási ügyben a tanácsot köszönöm szépen, tutira eszembe se jutott volna.:-) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet :)

tgabor32

Férfiként kérdezek. :) Tudom, hogy a konyhában járatos n?k rutinból dobálják a leves alkatrészeit, de ez rám nem igaz. És ahhoz, hogy én ennek a levesnek nekivágjak, kellene az az adat, hogy kb hány liter víz szükséges konkrétan a leírt recepthez, f?szer mennyiséghez. Választ el?re is köszönöm szépen!

Címlapról ajánljuk

További cikkek