Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)

"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)
"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap és ünnepnapokon nálunk nem maradhat el a leves. Ez a leves nem lehet más, csak "Húsleves".
Hozzá természetesen a házi cérnametélt, és a jó sok főtt hús. Igazi Húslevest csak több féle húsból és csontból lehet készíteni.
Minél idősebb a tyúk, annál finomabb a leve. Mátyás királynak a szegény asszony sovány tyúkjából főzött aranykarikás
levest. Mikor gyerekek voltunk nagymamám mindig bíztatott bennünket, számoljuk meg hány aranyat ér
a tányérunkban aranyló ünnepi leves. Soha nem értünk rá megszámolni, mert olyan finom volt, hogy inkább gyorsan megettük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ünnepi ebédekre első fogásnak kiválóan alkalmas.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
  2. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
  3. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
  4. Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük.
  6. Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
  7. A megfőtt tyúkot és a húsoscsontot mellé kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 131 005
elküldve: 17
receptkönyvben: 692
elkészítve: 51/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

ünnepi tyúkhúsleves, búcsúi tyúkhúsleves

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tgabor32
tgabor32 Mon, 2018-10-01 12:33

Férfiként kérdezek. :) Tudom, hogy a konyhában járatos nők rutinból dobálják a leves alkatrészeit, de ez rám nem igaz. És ahhoz, hogy én ennek a levesnek nekivágjak, kellene az az adat, hogy kb hány liter víz szükséges konkrétan a leírt recepthez, fűszer mennyiséghez. Választ előre is köszönöm szépen!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 15:07

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-02-27 09:33

Kedves maria_0725!

A nyomtatási ügyben a tanácsot köszönöm szépen, tutira eszembe se jutott volna.:-)
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-26 15:36

Tényleg jó lett volna számomra is kinyomtatni, mint annyi más kiválasztott és elkészítésre váró receptet, de nem megy.:-(((
Le kellett írni kézzel, jó nem nagy gond,..de..:-((
A másik az, hogy kedves ismerősnek se lehet se ezt a receptet, se más receptet emailben elküldeni, valahogy az a funkció nem létezik,- régen volt és jó szolgálatot tett, - ismerőseim várják, hogy meglepem őket, mondjuk e finom levessel, de nem tudom elküldeni.Nem tud valaki segíteni?? :-))
Szép délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-02-26 19:18

Szia Éva-Anyóca!
Miért nem másolod át magadnak egy mappába és onnan kinyomtathatod és elküldheted tovább.
Én nem szoktam az egész oldalt menteni, csak kijelölöm a hozzávalókat és az elkészítést és azt mentem el.Ha akarod a képet is mellé tudod másolni.Nyomtatásnál is egyszerűbb és nem fogy feleslegesen a tintapatron!Üdv Marika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-26 15:33

Köszönöm, mesésen finom tyúkhúsleves sikeredett:-))
Mindig féltem tőle, hogy tyúkhúslevest főzzek, ezek után, és ennek alapján : nem fogok.:-))
Szép délutánt kívánok!!
Éva-Anyóca

cjey
cjey Sat, 2011-11-26 13:52

csinalttam mar tyukhuslevest csak tobb fajta husbol nem probalttam ki de ez nagyon finomnak igerkezik.szerintettek rakhatok a tyuk melle par velos csontot ?vagy inkabb vegyek valami mas hus hozza?koszi

vadgesztenye
vadgesztenye Sat, 2011-07-30 20:54

Gratulálok! Így néz ki egy húsleves.
Én kicsivel kevesebb kelkáposztát és zellert teszek bele, csak egy kisebb ágat ,nem csokrot. Kiemelem , a szegfűbors nagyon jó bele.

marusza
marusza / marusza Fri, 2011-04-08 06:40

Már többször elkészítettem, amióta rátaláltam e receptre csak így készítem a húslevest. Fenséges illata és íze van. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Sok sikert hozzá: Marusza7

aneg
Wendy / aneg Sun, 2010-01-17 22:12

Hát ez nagyon jól néz ki! És ha nincs fél, de még egész tyúk sem, akkor milyen csirke alkatrészekből lehene megfőzni? Köszi, W.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-01-19 16:48

Bármilyen csirke részből készítheted jól fog sikerülni./ Farhát- comb mellehusi szárnya/
Azért tyúkkal a legjobb mert annak erőteljesebb az íze. Szép napot és jó főzöcskézést! Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-17 00:48

Szuper!Üdvözöllek,gratulálok!Mária

333
tyúk 60 dkg
karajcsont 1 kg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
káposztalevél 2 db
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
fekete bors 3 dkg
szegfűszeg 3 db
szegfűbors 1 késhegynyi
köménymag 1 késhegynyi