r
Nosalty Logó

"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
"Búcsúi" húsleves (Tyúkhúsleves 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    3979 micro
  • β-karotin
    10160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4184 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1003 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    15916 micro
  • β-karotin
    40639 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2584 micro
  • Lut-zea
    4220 micro
Összesen 1334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni.
  2. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját.
  3. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és fűszereket.
  4. Lassú tűzön főzzük 2 óra hosszat.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítjük.
  6. Leszűrjük és cérnametélttel tálaljuk.
  7. A megfőtt tyúkot és a húsoscsontot mellé kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 142073
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Ajánló

Ünnepi ebédekre első fogásnak kiválóan alkalmas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnap és ünnepnapokon nálunk nem maradhat el a leves. Ez a leves nem lehet más, csak "Húsleves". Hozzá természetesen a házi cérnametélt, és a jó sok főtt hús. Igazi Húslevest csak több féle húsból és csontból lehet készíteni. Minél idősebb a tyúk, annál finomabb a leve. Mátyás királynak a szegény asszony sovány tyúkjából főzött aranykarikás levest. Mikor gyerekek voltunk nagymamám mindig bíztatott bennünket, számoljuk meg hány aranyat ér a tányérunkban aranyló ünnepi leves. Soha nem értünk rá megszámolni, mert olyan finom volt, hogy inkább gyorsan megettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek