r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalapok elkészítése

A joghurtkrém készítése

Díszítéshez

Összesen 589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalapok elkészítése

A joghurtkrém készítése

Díszítéshez

Összesen 7058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tortalapok elkészítése

A joghurtkrém készítése

Díszítéshez

Összesen 170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    458.5 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9794.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2661 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    3772 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2081.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    633 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    1581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3985 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 7058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A tortalapok elkészítése

A joghurtkrém készítése

Díszítéshez

Elkészítés

A tortalapok elkészítése

  1. 3 tojást felütünk, szétválasztjuk külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a 2 kanál vizet és 1 kanál olajat, majd eldolgozzuk benne. Az előzőleg összevegyített sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a tojások felvert habját is lazán eldolgozzuk benne, vigyázva, hogy ne törjük a habot.
  2. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük tűpróbáig. Ezt még kétszer megismételjük, és kihűtjük a 3 lapot.

A joghurtkrém készítése

  1. A tejszínhabot kezdjük el felverni, majd amikor már majdnem teljesen kész, adagoljuk hozzá a zselatint. Ha kész, hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a 2 nagy doboz erdeigyümölcsös-joghurtot.

Díszítéshez

  1. Állítsuk össze a tortát. Mindegyik gyümölcsből annyit teszünk félre, amennyi a tetejére kell majd. A tortaforma aljába lerakjuk az első lapot. A joghurtkrém harmadát elsimítjuk rajta, és megszórjuk a maradék gyümölcsök felével. Ráhelyezzük a középső tortalapot, és finoman lelapogatjuk, majd jön a krém, majd erre szintén a gyümölcsök. Erre tesszük a felső tortalapot. A maradék krémet elsimítjuk rajta, és minimum 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
  2. Ezután ha jól lehűlt a tortánk, óvatosan levesszük a kapcsot a tortáról. Felverjük a habtejszínt a leírás szerint, majd díszítjük vele a torta tetejét. Tetszőlegesen helyezzük el a gyümölcsöket a tortán.
  3. Megjegyzésként a képen körben a tortán kivik is vannak. Nem volt elég eper itthon, ezért helyettesíti a kivi. Hosszában, félbevágva, a vágott felülettel rakjuk a tortaformához sorban, és ezután halmozzuk bele a joghurtkrémet. Nem biztos, hogy a tortaforma pereme elég magas. Én úgy oldottam meg, hogy 3 összefogott, keresztben összehajtott A4-es lapokat helyeztem körben belülre. Így jelentősen túlért a peremen.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 582
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erdeigyümölcsös-hűsítő joghurttorta
SweetSzenilla 57 recept

Igazi nyári, hűsítő finomság. A torta könnyedsége miatt jólesően hat a forró napokon elköltött egy-egy ebéd vagy vacsora után. Saját recept.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tortalapok elkészítése

A joghurtkrém készítése

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!