r
Nosalty Logó

Banános joghurt-mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Banános joghurt-mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Összesen 415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Összesen 2479 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Összesen 170 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 2479 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy kapcsos vagy levehető aljú tortaformát kivajazunk. Lehetőleg jó magas falú legyen a forma, mert magas lesz a mousse.
  2. Az étcsokit a vajjal mikróban olvasszuk össze, keverjük simára, szitáljuk hozzá a kakaóport, és azzal is keverjük csomómentesre.
  3. A tojást habosítsuk ki a cukorral, öntsük a csokis vajhoz, és keverjük egyneművé, végül forgassuk bele a darált diót. Öntsük az előkészített formába, kb. 20 perc alatt süssük készre.
  4. Ha az alap kihűlt, vegyük ki a formából, mossuk el a formát, és a kihűlt tésztát helyezzük vissza. Ez a lépés lényegében kihagyható, én nem szeretek kockáztatni, hogy esetleg akkor derül ki, a tészta nem sült meg/leragadt, amikor már rákötött a mousse is, és nem lehet majd kiemelni a szeleteket szépen a formából, így biztosra megyek.

A mousse-hoz

  1. A mousse-hoz a tejszínt verjük kemény habbá, tegyük hűtőbe felhasználásig.
  2. A banánokat a joghurttal turmixgépben dolgozzuk össze, ha nem találjuk elég édesnek, édesítsük kedvünk szerint. Forgassuk a tejszínhabot óvatosan a masszába.
  3. Egy kis tálkába tegyünk kb. fél dl vizet, szórjuk rá a porzselatint. Ha megduzzadt, kb. 20 mp alatt melegítsük meg mikróban, keverjük csomómentesre. Sose forraljuk fel, mert akkor elveszti kocsonyásító képességét. Egy kis teaszűrő segítségével passzírozzuk át, és adjuk a banános joghurthoz, így biztosan nem lesznek zselatincsomók a krémben.
  4. Öntsük a masszát a formába a tészta tetejére, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.

Az oldalára

  1. Ha megkötött, egy éles késsel vágjuk körbe, és óvatosan emeljük le a forma oldalát/alját, pirított, durvára darált dióval borítsuk be az oldalát, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 856
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 75477
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Banános joghurt-mousse torta
Szofika 104 recept

Finom, könnyű desszert. Lisztmentes. Ha az alapból kihagyjuk azt a kevéske cukrot, akkor "hozzáadott cukor"-mentes is lesz. Nálunk abszolút családi kedvenccé vált a csoki-dió-banán hármas. A vékony brownie alap és a magas banán mousse a pirított dióval egyszerűen tökéletes. Imádtuk.

Hozzávalók

Az alaphoz

A mousse-hoz

Az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek