r
Nosalty Logó

Valentin napi joghurtos szelet

Nikóka
Valentin napi joghurtos szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

793
Kalória
15.7g
Fehérje
144.5g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
46g
Víz
113g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
113.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Lapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1156.1 g
  • Cukor
    906 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 6337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Lapokhoz

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal és a festékkel kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Ebből két lapot sütünk papírral bélelt tepsiben. Egy vékonyabbat 35×40 cm-es tepsiben, meg egy vastagabbat 23×35 cm-es tepsiben.
  4. Ha kihűltek lapok, a vékonyabb lapnak a hosszabbik oldalából levágunk egy 10 cm-es csíkot. A maradék lapot rátesszük egy fóliára, és így helyezzük a formába, kissé eligazgatjuk. A másik, vastagabb lapból kisebb szíveket szúrunk ki.
  5. A formát 1/3-ig megtöltjük a krémmel, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük a szíveket, ezután rátesszük a többi krémet, és befedjük a levágott lappal.
  6. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára, amíg megdermed.

Krémhez

  1. A zselatint a vízzel felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. Az epret összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot. Jól összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe.
  3. A zselatint hozzáadjuk a joghurtos keverékhez, és jól elkeverjük, ezután hozzáadjuk a felvert hulalát is. Ezzel töltjük meg a formát.

Díszítéshez

  1. A sütit kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
  2. A lekvárt felforraljuk, és megkenjük vele a sütit.
  3. Kinyújtjuk a fondantot, bevonjuk vele a megkent süteményt. A maradékból készíthetünk különböző nagyságú szíveket, és ezzel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az idén Valentin-napra készítettem.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek