r
Nosalty Logó

Epres-csokis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Epres-csokis kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 875 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 8729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 875 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    469.6 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9338.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    2455 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    3509 mg
  • Nátrium
    2449 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    955.8 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4307 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    568 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3153 micro
Összesen 8729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valóknál a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a tojássárgát, továbbkeverjük.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szitált kakaóval. Lazán beleforgatjuk a masszába. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és belecsorgatjuk a vajat.
  3. Sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez az apróra tört babapiskótát meglocsoljuk a brandy-vel.
  5. A tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük.
  6. Az epret megtisztítjuk, 9 szemet félreteszünk a díszítéshez.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük.
  8. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük.
  9. A zselatint a vízben felolvasztjuk.
  10. Közben a tésztánk kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. A vágott felületüket nem túl vastagon eperlekvárral megkenjük.
  11. Az eperpudingot egy nagyobb tálba kaparjuk. A 9 szemen kívül maradt eperszemeket apróra vágva a pudingba szórjuk. Beletesszük a 2 ek eperlekvárt, a vajkrémet, a darabolt csokoládét. Robotgéppel jól összekeverjük.
  12. Lazán beleforgatjuk a babapiskótát, a 3 dl felvert tejszínt. 1 dl marad díszíteni!
  13. Ízlés szerint a zselatint is beleforgatjuk, de nem muszáj mindet.
  14. Az egyik eperlekváros lapra rásimítjuk a krémet. A másik lapot a lekvárral kent részével lefelé ráborítjuk. Óvatosan megnyomkodjuk, majd kakaóval megszitáljuk
  15. Késsel megvonalazzuk a későbbi szeletelés helyén.
  16. Minden kocka közepére, csillagcsővel tejszínhab-rózsákat teszünk.
  17. A félretett eperszemeket negyedeljük, és a negyedeket a habrózsák közepébe nyomkodjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6797
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Bolti eperrel készítettem, ami egy kicsit még savanykás volt. Szabadföldivel az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-csokis kocka
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a süteményt Lajos Mari anyák napjára ajánlotta a Nők lapja áprilisi számában. A férjem születésnapjára bográcsost készítettünk, gondoltam, némi változtatással elkészítem ezt a sütit, úgyis sokan leszünk. Nagyon kiadós, 36 szelet lett belőle. Ha sokaljátok egyszerre, megfelezhetitek, de nagyobb társaság fogadásánál ha mégis a fenti anyagmennyiséggel dolgoztok, nem fog maradni belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek