r
Nosalty Logó

Egészben sült borjúkaraj francia lecsóval

Barny
Egészben sült borjúkaraj francia lecsóval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

536
Kalória
30.3g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
255.7g
Víz
225.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Összesen 5350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kukorica tallérhoz

A sült borjúkarajhoz

A lecsóhoz

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1161 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    303.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    3799 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2557.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    2637 micro
  • β-crypt
    435 micro
  • Likopin
    11610 micro
  • Lut-zea
    7461 micro
Összesen 5350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A kukorica tallérhoz

  1. Először készítsük el a kukoricatallér masszát: fazékban tegyünk fel 1 liter zöldség alaplevet főni, (a legolcsóbb alaplé a víz). Öntsünk bele egy kevés olajat. Sót, borsot, 1 babérleveletés a péppé tört fokhagymát. Forráspont elérésekor habverővel kavarjuk bele a kukoricadarát, amint a fővéstől buborékok alakulnak ki, vegyük le a tűzről. Langyos állapotban adjuk hozzá a tojássárgáinkat, és a liszttel jól dolgozzuk össze.
  2. A csont nélküli karajról leszedjük a hártyát. Egyteáskanál sóból,egyteáskanál borsból, aprított rozmaringból, péppé tört fokhagymából és 100 ml olajból készítünk egy marinádot, átdörzsöljük vele a húsunkat (1 órát hagyjuk érlelődni a fűszerekkel), és serpenyőben hevített kevés olajban minden oldalát kérgesre sütjük.
  3. Előmelegített 160 fokos sütőben egy tepsibe téve kb. 20 percig sütjük, amíg a hús közepe halvány rózsaszínű nem lesz. Ezt maghőmérővel ellenőrizhetjük, ha 48-52 fokos készen vagyunk. Vagy egyszerűen 20 perc után vágjuk meg középen, és ha szükséges süssük még pár percet.
  4. Most készítsük el a lecsónkat. A felhasználandó zöldségeinket vágjuk 2 cm-es kockákra, és a hagymával kezdve,aztán paprika,cukkini,padlizsán,végül a paradicsom kerüljön bele a hús elősütéséhez használt serpenyőbe. Benne lévő olajat pótoljuk a vajjal, és pirítsuk össze a zöldségeket. Fűszerezés után szórjuk meg kevés liszttel, majd öntsük nyakon a paradicsomlével és kevés cukorral. Pár perc párolás után készen is vagyunk a zöldségraguval.
  5. A kukoricamasszát kanál segítségével adagoljuk egy olajos serpenyőbe, kicsit lapítsuk el, és mindkét oldalát süssük ropogósra(ne túl nagy hőfokon).
  6. Az egészben sült húst 1,5 cm szeletekre vágjuk ragura helyezve, a képhez hasonló módon a tallérokkal tálaljuk, friss fűszerekkel díszítsük.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Készíthetjük sertéskarajból, szűzből esetleg pulykamellből is!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek