Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással

Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással
Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással
28 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly tavasszal készítettem. Már majdnem feledésbe merült!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sauska Chardonnay

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst fűszerezzük és olívaolajon kérgezzük , sütőben készre húzatjuk.
  2. A zöldségeket (édesburgonya, vajretek) megtisztítjuk, lobogó sós vízben egyenként blansírozzuk.
  3. A kaliforniai paprikát egészben, 200 fokos sütőben "feketére" sütjük. (Így a héja könnyen lehúzható lesz, a magház eltávolítható.) Fehér balzsamezettel sóval, barna cukorral, kevés fagyos vajjal leturmixoljuk a paprikát.
  4. A spenótot a blansírozás után jeges vízbe lehűtjük, majd fokhagymás vajon átfuttatjuk.
  5. A blansírozott zöldségeket habzó vajon átfuttatjuk tálalás előtt.
  6. A medvehagymát nyersen az édesburgonya alá rendezzük.

  • sütési hőfok: 100°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

421
borjúkaraj 40 dkg
retek 2 db
spenót 10 dkg
édesburgonya 1 db
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
fehér balzsamecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 teáskanál
vaj 0.5 ek
fokhagyma 2 gerezd
medvehagyma 1 csokor