r
Nosalty Logó

Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással

NS
Borjúkaraj zöldségekkel füstös paprika mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

412
Kalória
30.7g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
386.8g
Víz
114.1g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
13.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    386.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    10610 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4495 micro
Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    773.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    531 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    21220 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8989 micro
Összesen 822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A húst fűszerezzük és olívaolajon kérgezzük , sütőben készre húzatjuk.
  2. A zöldségeket (édesburgonya, vajretek) megtisztítjuk, lobogó sós vízben egyenként blansírozzuk.
  3. A kaliforniai paprikát egészben, 200 fokos sütőben "feketére" sütjük. (Így a héja könnyen lehúzható lesz, a magház eltávolítható.) Fehér balzsamezettel sóval, barna cukorral, kevés fagyos vajjal leturmixoljuk a paprikát.
  4. A spenótot a blansírozás után jeges vízbe lehűtjük, majd fokhagymás vajon átfuttatjuk.
  5. A blansírozott zöldségeket habzó vajon átfuttatjuk tálalás előtt.
  6. A medvehagymát nyersen az édesburgonya alá rendezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 100 °C

Tavaly tavasszal készítettem. Már majdnem feledésbe merült!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...