r
Nosalty Logó

Borjúszeletek marsalában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Borjúszeletek marsalában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús sütéséhez

A szószhoz

Összesen 788 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús sütéséhez

A szószhoz

Összesen 1578 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús sütéséhez

A szószhoz

Összesen 173 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 788 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1578 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A szószhoz

Elkészítés

A hús sütéséhez

  1. A borjúszeleteket sózzuk, borsozzuk és az olívaolaj-vaj keverékén hirtelen kisütjük, félretesszük.
  2. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon az apróra vágott salottahagymát megdinszteljük, felöntjük a fehérborral és alaplével (nekem éppen nem volt borjúalaplé a hűtőmben, így a múltkor főzött zöldség alaplé került bele..), sóval, borssal ízesítjük, belehintjük a szétmorzsolt oregánót és finomra vágott bazsalikomleveleket. Kívánt sűrűségűre beforraljuk.
  3. Visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, átmelegítjük mindkét oldalukat, ráöntjük a marsalát, végül a vajkockákat is hozzáadjuk. A marsalával már nem forraljuk, épphogy összehevítjük az egészet.
  4. Friss bazsalikomot szórunk rá és azonnal szervírozzuk.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20144
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 20.

Ajánló

Párolt rizs kíséretében kitűnő ebéd vagy vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szép borjúkarajt vettem tegnap és ahhoz kerestem valami klassz elkészítési módot.Ez csak egy, a jó néhány ötlet közül, melyet Váncsa István Ezeregy receptje között találhatunk.

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek