Borjúkaraj

Borjúkaraj

Leírás

A hentes által feldolgozott borjú felső bordázata melletti húsrészeket karajnak nevezzük. A borjú marjától (magas hátszín)húzódó bordák adják a sütni való hosszú karajt, a hátrébb lévő bordák a nemesebb rántani való rövid karajt. A borjúkarajra általában jellemző, hogy a vágóállat zsírosabb részét képezik, ezért inkább parázs fölött vagy sütőben süssük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben vagy mélyhűtőben.

100g Borjúkaraj

fehérjetartalom

18.86 g

zsírtartalom

82007.77 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

71.15 g

Hány kalória

gramm

borjúkaraj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

184 mg

Nátrium

89 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.42 g

Niacin - B3 vitamin

6.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.13 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.23 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.86 g

Zsír

telített zsírsav

3.71 g

egyszeresen telített zsírsav

3.43 g

többszörösen telített zsírsav

0.63 g

koleszterin

82 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

0.86 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

184 mg

Nátrium

89 mg

Cink

3.24 mg

Réz

0.102 mg

Mangán

0.027 mg

Szelén

8.2 µg

szénhidrát

víz

71.15 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.23 mg

Niacin - B3 vitamin

6.68 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.13 mg

Folát

12 µg

E vitamin

0.21 mg

B12 vitamin

1.29 µg

B6 vitamin

0.42 g

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek