Borjúkaraj

Borjúkaraj

Leírás

A hentes által feldolgozott borjú felső bordázata melletti húsrészeket karajnak nevezzük. A borjú marjától (magas hátszín)húzódó bordák adják a sütni való hosszú karajt, a hátrébb lévő bordák a nemesebb rántani való rövid karajt. A borjúkarajra általában jellemző, hogy a vágóállat zsírosabb részét képezik, ezért inkább parázs fölött vagy sütőben süssük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben vagy mélyhűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!