r
Nosalty Logó

Édes-savanyú tofus szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Édes-savanyú tofus szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4161.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    4908 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8322.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    4443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2513 micro
  • β-karotin
    9816 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyoróolajon a répát, hagymát és paprikát lepirítjuk. Mehet rá a fokhagyma és a nádcukor. Fűszerezzük gyömbérrel, koriandermaggal, szószokkal, chilivel. Ha elkészült, egy tálba tesszük.
  2. A tofut felszeleteljük 2-3 cm vasragra (kb. 8 szelet), majd egy kevés mogyoróolajon elkezdjük pirítani. Fokhagymasóval fűszerezzük, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Ha elkészült, egy tányérra tesszük.
  3. A bagett mindkét oldalát megkenjük margarinnal. Rátesszük a madársalátát, egy réteg édes-savanyú ragut, 4 szelet tofut, még egy kis ragut. A tetejére újhagymát, szezámmagot és koriandert szórunk ízlés szerint.
  4. Rátesszük a szendvics tetejét és már fogyaszthatjuk is, hidegen-melegen egyaránt.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2332
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Az édes-savanyú mártás az egyik legnépszerűbb kínai szósz. Általában csirkével, sertéshússal vagy tenger gyümölcseivel készül, de vegetáriánus verzióban is szuper kaja. Mint például ez az édes-savanyú zöldségragus tofu, amit általában rizzsel vagy rizstésztával fogyasztanak - én most rendhagyó módon egy rusztikus hajdinás bagettbe töltöttem, ropogós zöldekkel, így egy gusztusos szendviccsé avanzsálódott."

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...