Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres vajas kenyér

Epres vajas kenyér
Epres vajas kenyér
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor meghallottam, hogy a hollandok ezt (is) eszik reggelire, hát nem is tudtam pontosan, hogy is reagáljak. Először azt mondtam, hogy na én aztán biztosan nem, aztán előmerészkedtem a csigaházamból, és az egyszer élünk csatakiáltással belevetettem magam. Megdöbbentem, és magam sem akartam elhinni, de finom.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bagetteket félbevágjuk, és megkenjük margarinnal.
  2. A friss epreket felszeleteljük, és szépen a kenyérre igazgatjuk.
  3. Most már semmi más teendőnk nincs, mint egy kevés kristálycukorral megszórni, és az asztaltársaságunknak jó étvágyat kívánni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 924
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: holland
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

holland reggeli, vajas kenyér eperrel és cukorral, cukorral megszórt epres vajas kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mikolt20
Mikolt20 Fri, 2013-08-23 19:48

Én is nagyon szeretem, de én pirított kaláccsal szoktam készíteni. Én Németországban ettem ilyet, úgy látszik, nyugatra gyakoribb. Amúgy, ha belegondolsz, nem sokban különbözik a lekvártól, csak nem kell megfőzni ;)

kzskati
kzskati Wed, 2013-03-06 13:46

Én is egy holland barátomtól "tanultam", és bárhol mesélem az epres vajas kenyeremet, mindenhol furcsán néznek :D De azért én nagyon nagyon szeretem :P

Enda
Enda Fri, 2012-08-10 13:33

Háááááááát.....inkább maradok a sima eper cukorral, esetleg tejszinhabbal ne adj isten pezsgővel:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-08-30 14:53

Mi tagadás, bizony úgy is nagyon finom! :) Üdv: Na ezt süsd ki!

353
bagett 20 dkg
margarin 1 ek
eper 5 dkg
cukor 2 ek