Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes répatorta, tökmaggal

Gluténmentes répatorta, tökmaggal
Gluténmentes répatorta, tökmaggal
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A répatorta egy tipikus húsvéti sütemény, de bármikor érdemes megcsinálni. A most elkészített recept gluténmentes, illetve laktóz- és cukormentes, így beilleszthető különböző étrendekbe.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk az olajat és a reszelt sárgarépát, és összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, alaposan összekeverjük.
  3. Egy másik tálban felverjük a tojásfehérjéket, és ezzel lazítjuk a répás masszát.
  4. 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába tesszük a tésztát, és 170 fokon kb. 60 percig sütjük.
  5. Ha kihűlt, vízszintesen 3 egyenlő részre vágjuk. Összeállításig félretesszük.

Krém

  1. A mascarponét a xilitporral és fahéjjal jó alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás

  1. A tésztalapokat a krémmel rétegezzük, majd a maradék krémmel bevonjuk az egész tortát. Hűtőben pihentetjük, hogy összeálljon. Pirított tökmaggal és kandírozott naranccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 162
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
33 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponés répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

967
gluténmentes lisztkeverék 200 g
tökmag 300 g
sárgarépa 400 g
tojás 4 db
xilit 250 g
napraforgó olaj 2 dl
fahéj 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 0.5 dl
1 csipet
mascarpone 500 g
xilit 150 g
fahéj 1 kávéskanál
kandírozott narancshéj 100 g
tökmag 100 g