Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mákos

Diós-mákos
Diós-mákos
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A diós töltelék a mandulaaromától lett ilyen zöld. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
  3. Kinyújtjuk az elsőt, kikent-lisztezett tepsibe fektetjük, és megkenjük lekvárral.
  4. Megkeverjük a tölteléket: A margarint, a porcukrot, a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük.
  5. A krémet kettévesszük, az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét, és a két krémbe elosztjuk.
  6. A lekváros lap egyik felére diós, a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük.
  7. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A tetejére csokimáz kerül.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 592
elküldve: 11
receptkönyvben: 201
elkészítve: 2/12
Facebookon megjelent: -

szakács

tregovane ildi

Mióta szakács: 2012.08.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós süti, mákos kocka, mandulás diós kocka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-09-26 11:53

Bocsi, de nem értem a 4. pontot. Felolvasztod a margarint, vagy hogy kevered össze őket? Nem kell megfőzni a tejben a lisztet?

tregovane ildi
tregovane ildi / tregovane ildi Wed, 2012-09-26 15:36

A margarint habosra keverem a porcukorral és ezután adom hozzá a réteslisztet meg a tejet+ a sütőport,majd ketté veszem és az egyikbe diót a másikba mákot....... Nem kell összefőzni.

1345
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 2 db
1 csipet
tejföl 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 20 dkg
margarin 10 dkg
dió 10 dkg
mák 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
rétesliszt 10 dkg
tej 2 dl
tojásfehérje 2 db
mandulaaroma 10 ml
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 6 ek
víz 5 ek
margarin 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl