r
Nosalty Logó

Diós-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1350 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8086 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1350 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    511.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8332.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2850 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    728 mg
  • Foszfor
    3215 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    813.7 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2955 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 8086 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
  3. Kinyújtjuk az elsőt, kikent-lisztezett tepsibe fektetjük, és megkenjük lekvárral.
  4. Megkeverjük a tölteléket: A margarint, a porcukrot, a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük.
  5. A krémet kettévesszük, az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét, és a két krémbe elosztjuk.
  6. A lekváros lap egyik felére diós, a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük.
  7. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 23531
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diós töltelék a mandulaaromától lett ilyen zöld. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek