r
Nosalty Logó

Bejglicsiga cukormentesen

Nosalty
Bejglicsiga cukormentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

összeállítás

409
Kalória
10.9g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
51.1g
Víz
53.1g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

összeállítás

Összesen 409 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

összeállítás

Összesen 4889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

mákos töltelék

diós töltelék

összeállítás

Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 409 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    281.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9027 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    3016 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1327 mg
  • Foszfor
    3730 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    613.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 4889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A langyos tejbe morzsoljuk a friss élesztőt, majd alaposan elkeverjük. Nem baj, ha nem fut fel, a lényeg, hogy az élesztő kellően feloldódjon, így könnyebb majd egyenletesen elkeverni a tésztában.
  2. Egy nagy tálba kimérjük a Graham-lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a citrom lereszelt héját, majd 2-3 kanál édesítőszert. Az egészet összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat: a tojást, az írót, a vaníliakivonatot, valamint az élesztős tejet.
  3. A tésztát kézzel, kézi vagy konyhai robotgéppel durván összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat, amivel fényesre dagasztjuk.
  4. A kész tésztát lefedve, kellemesen meleg helyen a duplájára kelesztjük - közben elkészítjük a töltelékeket, amiknek így lesz ideje még kihűlni is.

mákos töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit egy kis lábasba tesszük, majd pár perc alatt összeforraljuk.
  2. A kész tölteléket ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

diós töltelék

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a mákos töltelék esetében: a hozzávalókat először egy lábasban összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

összeállítás

  1. Amikor megkelt a tészta, belisztezett felületen picit átgyúrjuk, majd kettévágjuk, hiszen kétféle tekercset készítünk.
  2. A tésztafeleket egyesével kb. 3mm vékony téglalapokká nyújtjuk, majd az egyiket a mákos, míg a másikat a diós töltelékkel kenjük meg, amennyire lehet, egyenletesen.
  3. A megkent tésztát ezután a hosszabbik oldala mentén, szorosan feltekerjük, majd a kész tekercsből 1.5cm széles csigákat vágunk.
  4. A csigákat sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejüket pedig lekenjük a tej-tojás keverékével.
  5. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a csigákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy mindenki választhasson kedvére való ízt. Akár az ünnepekre is betervezhetitek a receptet, de az addigi hetek karácsonyi hangolódásának is szuper nassolnivalója lehet!

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek