Nosalty Logó

Mákos pudingos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Mákos pudingos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5417 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8486.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    3512 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1247 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 5417 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorralhabbá verjük.
  2. A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel.
  3. A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy tálban elkeverjük.
  4. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
  5. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát beleöntjük.
  6. Előmelegített sütőben sütjük, míg a tűpróbánál nem ragad a tészta.
  7. Amíg még sül a tészta, megcsináljuk a krémet a tetejére.
  8. A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, majd ha kész, kihűtjük, és a margarinnal elkeverjük.
  9. Ha kész a tészta, kihűtjük, kivesszük a tepsiből, és sütőpapírt rakunk alá, majd visszarakjuk a tepsibe, és a kész krémet rákenjük, majd a tetejére díszítésnek csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 367
  • Össznézettség: 176269
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

A pudingos krémet esetleg egy kis citromlével meg lehet bolondítani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én személy szerint húsvétkor rokonoknak készítettem el, hát nekünk csak a széle maradt belőle :).

Hozzászólások

almamag

Ó, ez nagyon tetszik! Hétvégén megsütöm. De jól néz ki ! Már a számban érzem az ízét.... :-)

Törölt felhasználó

Hajrá , biztos sikered lesz vele ! :)

Törölt felhasználó

Én is épp most szemezgetek a recepttel. :-) A 9. pontban nem értem: miért kell süt?papírt tenni alá?

Törölt felhasználó

A süt?papír, csak azért kell, hogy ha a pudingos krém megdermed a tetején, akkor így csak kiveszed a tepsib?l az egészet és már szeletelheted is , így nem karcolod meg a tepsit sem és a süti kiemelése sem okoz gondot :)) Remélem sikerülni fog :)

Törölt felhasználó

Köszi a süt?papír infókat. Megsütöttem. A mákimádó párom odavolt érte. Én kevésbé rajongok a mákért, de ezzel a kis pudingos "megfejeléssel" nekem is bejött. :-) Köszi a receptet!!!

Törölt felhasználó

Szívesen :-) Legalább volt értelme felraknom az oldalra :-)

Timancs

De szééééééééééééééééééééép! :-)

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett ;) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett :)

szaboadel

Kedves kidori! Nagyon jól néz ki a süti, biztosan nagyon finom, ki fogom próbálni,mert szeretek új ízekkel kísérletezni. Üdv.szép napot: Adél

Törölt felhasználó

Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni is fog :)

Törölt felhasználó

most van a süt?ben!! :-) mivel közeleg a bikiniszezon, a férjecskémmel csak hétvégenként eszünk édességet, szombatra-vasárnapra ezt választottam, hétf? óta minden nap idejöttem, és nézegettem a képét... :-) holnap végre eszünk is bel?le! :-)

Törölt felhasználó

:-))

Florina

Az elkészítés közben kicsit aggódtam az állaga miatt, de a végeredmény tökéletes lett! Nagyon-nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek! A család és a barátok is oda voltak érte és alig várják a következ? adagot. Köszönjük a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett és sikereket értél el vele :))

qwertz

Nagyon-nagyon finom süti, puha, szaftos tészta, köszönöm a receptet (a munkatársaim nevében is:)) ! Florina-hoz hasonlóan én is bizonytalan voltam sütés közben hogy megszilárdul-e a "röcögös" állaga, mivel eléggé pirult a teteje kicsit alacsonyabb h?fokon (170) sütöttem, de tökéletes lett! A h?t?ben szépen rádermedt a puding is, jól szeletelhet? lett. Biztos hogy máskor is elkészítem!

Törölt felhasználó

Kedves Qwertz, gratulálok a sikeredhez :) Én köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk :)) Sok sikert a többihez is:) Ha esetleg variálni támad kedved, a puding 1ik feléhez lehet adni 1kis(1-2csepp) ételfestéket vagy valamilyen szörpöt(pl: málna) nagyon kevés is elég. Majd felváltva rá öntögetni a sütire és 1 pálcikával (nálam:köt?t?)óvatosan megkeverni. Így nagyon szép márványos pudingot kapunk. Több színnel is lehet próbálkozni. :)

kismajom08

Köszi a receptet! Nagyon finom a süti,tegnap sütöttem,már alig van bel?le! Ketten esszük csak a párommal :-) Nekem egy kicsit morzsálódós lett a tésztája,miért?

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett :) Én úgy vettem észre, hogy a tojások fajtája és a mák fajtája miatt a tészta állaga is változik. A sárgább tojásokból nekem mindig jól szokott sikerülni. Volt olyan,hogy a halványsárga, vízszer? fehérjés tojásból nem igazán jött össze. A házilag darált mákból kicsit tömörebb lesz a süti, de nem tudom miért :)

Törölt felhasználó

szia! nagyon jó ez a recept,gratulálok hozzá :) Én mák helyett szerencsi keser? kakaót tettem bele,azzal is nagyon finom :)

Törölt felhasználó

Szia ! Azzal még nem próbáltam, de legközelebb megcsinálom ! Köszi az 5letet :)

Törölt felhasználó

Éppen sül! habár a vajat a tejjel olvasztottam, remélem nem lesz bel?le baj.

Törölt felhasználó

Remélem sikerült :) Jó étvágyat hozzá :)

Törölt felhasználó

SIkerült, így is teljesen jó! Én nem kóstoltam, mert nem szeretem a mákot, de mindenkinek nagyon ízlett eddig, f?leg a tészta könny?sége! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

De jó, én köszönöm a visszajelzést :)

Törölt felhasználó

Összesen kellett ugye 20 dkg porcukor? 5 dkg a fehérjébe, 5 dkg a sárgájához. Gondoltam, hogy a maradék 10 dkg-ot teszem bele. Elég is volt az édessége, nagyon fincsi lett. Én a tetejére tortadarát szórtam.

Törölt felhasználó

:) Örülök, hogy finom lett :) A lányom is jobban szereti a tortadarát a tetején, bár ? a csokireszelékre szórja :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom süti! Hétvégén kipróbáltam és olyan sikerült, hogy két nap múlva a munkatársaimnak is megsütöttem. Nagy sikere volt, mindenki dicsérte , még aki a mákot nem szereti is megkóstolta és ízlett neki. Már kérték is a receptet. Csatos tortaformában sütöttem meg /a sütés vége felé már csak 175 fokon, mert nekem is jobban sült a teteje, a közepe meg lötyögött/ és a tésztát középen elvágtam és a pudingból oda is raktam, meg a tetejére is. Biztos máskor is elkészítem!

Törölt felhasználó

:) Örülök, hogy jól sikerült :) Így gondolom majdnem torta lett bel?le, jó ötlet :)

Törölt felhasználó

Hála ezért a mennyei sütiért Neked! Aki evett bel?le könnyes szemmel távozott. Nagyon finom habkönny? a tésztája, bár nekem csak narancshéj került bele mivel citrom nem volt. De nem bántam meg.

Törölt felhasználó

Karácsonykor én is narancshéjjal fogom kipróbálni :) Köszi az ötletet :)

H4niko

Már kész a tészta. Ez az els? mákos sütim. Lassan párom is hazaér.Ezzel várom haza. Remélem ízlik majd neki. :) köszönöm a receptet....

Törölt felhasználó

Remélem ízlett :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!