r
Nosalty Logó

Currys töltött tojások

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Currys töltött tojások
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Összesen 380 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Összesen 2281 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 380 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1734 mg
  • Nátrium
    4331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1591.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    607 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    2180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3803 micro
Összesen 2281 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Elkészítés

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

  1. A lereszelt céklát leöntjük a sós, cukros, ecetes vízzel. Állni hagyjuk kb. 20 percet, majd leszűrjük a levet (akár ki is nyomkodhatjuk a céklát, de gumikesztyű legyen kéznél).
  2. A tojásokat hideg vízben tegyük fel főni, várjuk meg, míg enyhén felforr a víz, majd vegyük le a tűzről, takarjuk le. Hagyjuk a vízben kihűlni, nagyjából annyira, hogy meg tudjuk őket pucolni.
  3. Az elkészült pácba a készre főtt tojásokat tetszés szerint egyben hagyva vagy félbevágva áztassuk be. A felezett tojásokat értelemszerűen a sárgájuk nélkül. (Ezeket tegyük félre a töltelékhez.) Készíthetünk 6, 7 vagy 8 perces tojásokat is. Azoknak lágyabb a közepe, úgyhogy őket inkább egyben pácoljuk. Sőt készíthetjük úgy is, hogy a főtt tojásokon a rajtahagyott héjat „szilánkosra” törögetjük, így miután beáztattuk, a tojások kívül márványosak lesznek.
  4. A pácban a tojások egy-két óra alatt már látványosan megszíneződnek, de hagyhatjuk állni akár egy egész éjszakán át, ha intenzívebb színt szeretnénk.
  5. Miután elértük a kívánt színt, szűrjük le a tojásokat, és papírtörlővel szárítgassuk meg őket.
  6. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Töltelék

  1. A tojások kikapart sárgáját majonézzel, mustárral, sajtkrémmel és tejföllel simára turmixoljuk.
  2. Ízesítsük curryvel, kurkumával, sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
  3. A zselatint keverjük el a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is habzsákba.
  4. A tojásokat egyenként, ízlésesen töltsük meg a currys krémmel.
  5. Tálaláskor szórjuk meg pirospaprikával, apróra vágott snidlinggel és ízlés szerint friss csírákkal.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 79
  • 7 napos nézettség: 411
  • Össznézettség: 9547
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 23.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Currys töltött tojások
Gerzsenyi Flóra 370 recept

Ha csak egy fogást készítenél húsvétra, akkor EZ legyen az, mert szerintünk ez lesz a idei sláger, kinézetre és ízvilágra is. Kicsit fel akartuk dobni a repertoárunkat, és a hagyományos kaszinótojás helyett ezt a színpompás töltött tojást készítettük – ízéért a curry és kurkuma, színéért pedig a cékla a felelős. Látványos és üde színfoltja lesz a húsvéti vacsoraasztalnak.

Hozzávalók

Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek