Currys töltött tojások
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)
Töltelék
Összesen
380
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)
-
825g tojás1038 kcal
-
251g cékla72 kcal
-
600g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
7g só0 kcal
Töltelék
Összesen
2281
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1205.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 265.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
380
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.1 g
Zsír
-
Összesen 167.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7235 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 693 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1734 mg
-
Nátrium 4331 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1591.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 607 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 2180 mg
-
Retinol - A vitamin: 1420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3803 micro
Összesen
2281
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)
Töltelék
Elkészítés
Főtt tojások (pác, főzés, áztatás)
- A lereszelt céklát leöntjük a sós, cukros, ecetes vízzel. Állni hagyjuk kb. 20 percet, majd leszűrjük a levet (akár ki is nyomkodhatjuk a céklát, de gumikesztyű legyen kéznél).
- A tojásokat hideg vízben tegyük fel főni, várjuk meg, míg enyhén felforr a víz, majd vegyük le a tűzről, takarjuk le. Hagyjuk a vízben kihűlni, nagyjából annyira, hogy meg tudjuk őket pucolni.
- Az elkészült pácba a készre főtt tojásokat tetszés szerint egyben hagyva vagy félbevágva áztassuk be. A felezett tojásokat értelemszerűen a sárgájuk nélkül. (Ezeket tegyük félre a töltelékhez.) Készíthetünk 6, 7 vagy 8 perces tojásokat is. Azoknak lágyabb a közepe, úgyhogy őket inkább egyben pácoljuk. Sőt készíthetjük úgy is, hogy a főtt tojásokon a rajtahagyott héjat „szilánkosra” törögetjük, így miután beáztattuk, a tojások kívül márványosak lesznek.
- A pácban a tojások egy-két óra alatt már látványosan megszíneződnek, de hagyhatjuk állni akár egy egész éjszakán át, ha intenzívebb színt szeretnénk.
- Miután elértük a kívánt színt, szűrjük le a tojásokat, és papírtörlővel szárítgassuk meg őket.
- Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Töltelék
- A tojások kikapart sárgáját majonézzel, mustárral, sajtkrémmel és tejföllel simára turmixoljuk.
- Ízesítsük curryvel, kurkumával, sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával.
- A zselatint keverjük el a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is habzsákba.
- A tojásokat egyenként, ízlésesen töltsük meg a currys krémmel.
- Tálaláskor szórjuk meg pirospaprikával, apróra vágott snidlinggel és ízlés szerint friss csírákkal.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9998
- Feltöltés dátuma: 2021. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
411 recept
Ha csak egy fogást készítenél húsvétra, akkor EZ legyen az, mert szerintünk ez lesz a idei sláger, kinézetre és ízvilágra is. Kicsit fel akartuk dobni a repertoárunkat, és a hagyományos kaszinótojás helyett ezt a színpompás töltött tojást készítettük – ízéért a curry és kurkuma, színéért pedig a cékla a felelős. Látványos és üde színfoltja lesz a húsvéti vacsoraasztalnak.