r
Nosalty Logó

Currys kókuszleves tésztával, sült zöldségekkel

Lakos Benedek
Currys kókuszleves tésztával, sült zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

A sült zöldségekhez

887
Kalória
16.6g
Fehérje
103.3g
Szénhidrátok
49.4g
Zsír
510.2g
Víz
-
Koleszterin
12.5g
Rost
8.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

A sült zöldségekhez

Összesen 887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

A sült zöldségekhez

Összesen 887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A tésztához

A sült zöldségekhez

Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1056 micro
  • β-karotin
    5730 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1056 micro
  • β-karotin
    5730 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    597 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A levesalapot nem kell főzni, csupán elég, ha az összes hozzávalót egy turmixgépben krémesre dolgozzuk. Az összeállításig tegyük félre.

A tésztához

  1. Készítsünk tésztát a lisztből és vízből, majd gyúrjuk nagyjából 10 percig, vagy amíg sima és ruganyos nem lesz.
  2. Nyújtsuk ki olyan vékonyra a tésztát, hogy szinte lássuk a mögé tett kezünket. Hajtsuk fel, és vágjunk belőle vékony szálakat.
  3. Főzzük a tésztát bő, sós vízben, 2 percig. Szűrjük le, és a fogyasztástól függően öblítsük le hideg vízzel (ha hidegen esszük majd a levest), vagy csorgassunk rá egy kevés olajat (ha melegen esszük a levest).

A sült zöldségekhez

  1. A fehérrépát hámozzuk meg, és vágjuk vékonyabb karikákra. A kelbimbót mossuk meg, és vágjuk félbe az összes szemet.
  2. Egy tálban keverjük össze a zöldségeket az olajjal és a fűszerekkel. Egyengessük el egy tepsin, és tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe. Süssük a zöldségeket nagyjából 15-20 percig.
  3. Ha megsült, a leves fogyasztási módja szerint, hagyjuk kihűlni a zöldséget, vagy tálaljuk frissen.
  4. Öntsük egy tálba a levest, majd halmozzuk rá a tésztát, legfelülre pedig a sült zöldségek kerüljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy színes-szagos, (majdnem) főzés nélküli leves, amit ehetünk hidegen is, melegen is, és a feltéteket is kényünkre-kedvünkre alakíthatjuk.

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...