Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírtos szendó

Fasírtos szendó
Fasírtos szendó
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha unod a strandos kajákat, vagy csak spórolnál kicsit, akkor itt a tökéletes fasírtos szendvics, amit csomagolhatsz is a táskádba!

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A szendvicsek összeállításához

Sütőzsiradék

A fasírthoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A fasírthoz

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és alacsony lángon megdinszteljük rajta.
  2. A zsemléket összevágjuk és beáztatjuk a tejbe.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a fokhagymát, valamint sóval, borssal és őrölt köménymaggal ízesítjük. Hozzáütünk egy darab tojást.
  4. Ha a hagyma elkészült, akkor rákanalazzuk a kétféle pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük a hagymával. Ezután a húshoz adjuk.
  5. Jó alaposan kikeverjük a fasírtmasszát, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, meghempergetjük zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.

A szendvicsek összeállításához

  1. A zsemléket félbevágjuk, az aljára teszünk egy adag salátát, erre jön rá a langyos fasírt, majd a felszeletelt uborka, végül a tetejét megkenjük mustárral, és már csomagolhatjuk is!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
314 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírtos zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1050
zsemle 2 db
tej 1.5 dl
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
darált sertéshús 500 g
fokhagyma 3 gerezd
1 tk
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0.5 kávéskanál
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 150 g
zsemle 4 db
madársaláta 100 g
csemegeuborka 6 közepes db
mustár 4 teáskanál